Svekket United-forsvar

Foto: AP/Scanpix

Rio Ferdinand mister trolig sesongstarten.

05.07.10 14:37

Manchester Uniteds forsvarskjempe ble skadet under VM-oppkjøringen til England. På landslagets første treningsøkt i Sør-Afrika kom Ferdinand, som var ment som kaptein, i duell med Emile Heskey og falt stygt. Røntgenbilder av kneet konkluderte med at midtstopperen hadde pådratt seg en leddbåndsskade og at han ville bli satt ut av spill i seks uker.

31-åringen ble sendt hjem fra VM-landet og ble grundigere undersøkt av Uniteds medisinske team. De kom fram til at Fabio Capellos estimat var alt for optimistisk, og mente Ferdinand ville være ute i minst ti uker.

Når Alex Ferguson tar med seg spillerne til sesongoppkjøring i USA neste uke vil det derfor være uten veteranen. Med ligastart om knappe seks uker er det tvilsomt at Ferdinand blir frisk og kommer i kampform til møtet med Newcastle.

United må derfor sette sin lit til spillere som Gary Neville, Patrice Evra, Nemanja Vidic og John O'Shea.

Michael Owen, som ble skadet i februar, hevder på sin side at han er klart til sesongoppkjøringen.

- Vi starter ikke før 5. juli, men jeg har trent godt hittil i juni for å være klar når laget samles. Så langt ser det bra ut. Forhåpentligvis får jeg deltatt på alt av sesongoppkjøringen, og kan starte den nye sesongen i god form, sa Owen tidligere denne måneden, ifølge united.no.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.