*Nettavisen* Sport.

Svendsen-suksess kan bli et mareritt for Skullerud

TO MÅL: Sander Svendsen scoret to mål mot naboen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

- Jeg er ikke glad i det, innrømmer han.

19.04.15 21:55

MOLDE – AALESUND 5-1:

Molde (Nettavisen): Molde tok nok en seier mot de oransje fra Aalesund på Aker Stadion. Etter kampen var 17 år gamle Sander Svendsen den store helten.

Unggutten scoret to av målene mot tangotrøyene, og ble kåret til kampens beste spiller av hjemmepublikummet.

- Det var utrolig deilig. Det er alltid deilig å se ballen gå inn i mål, men i dag var det ekstra godt, sier Svendsen til Nettavisen.

Tomålscoreren er født og oppvokst i Molde, og har alltid vært glad i lokaloppgjørene mot AAFK. I dag fikk han en litt annen rolle enn han er vant til å ha under disse kampene.

- Det er ekstra spesielt av det skjer mot Aalesund. Jeg vet hvordan tenningsnivået er i disse oppgjørene. Jeg har alltid sett disse kampene fra tribunen som liten gutt. Da er det fantastisk deilig å bidra i dag, forteller 17-åringen.

Skullerud-mareritt
Tor Ole Skullerud har vært kritisk til måten pressen skriver om talentfulle fotballspillere, men nå må han finne seg i at det blir mer skriverier rundt angriperen.

- Jeg er ikke glad i opphausing av unge spillere, men han gjør jo bare at det blir mer av det nå da, forteller Molde-treneren til Nettavisen.

Selv om han ikke er nevneverdig glad i skriveriene rundt ungguttene, er han veldig glad for at Svendsen er i gang.

- Det er jo dette vi vil. Vi vil at han skal score og bli bedre. Det er en stor dag for klubben og for Sander.

Ola Kamara, som startet på topp sammen med Svendsen, er mektig imponert av den talentfulle spissen.

- Det er helt utrolig. Han scorer to mål, som 17-åring, i Tippeligaen. Jeg tar av meg hatten for den prestasjonen, sier Kamara til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

HYLLEST: Tor Ole Skullerud tok imot velfortjent hyllest av Molde-fansen etter kampen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Ingen spisskrise
Før seriestart pådro Mushaga Bakenga og Fredrik Gulbrandsen seg skader som setter de ut av spill i flere måneder. Det fikk flere «eksperter» til å stille spørsmålstegn ved blåtrøyenes gullsjanser. I dag viste MFK-spissene at det slettes ikke er mangel på målscorere i laget.

- Vi har visst det hele tiden. Alle har scoret mål i vinter, og vi visste vi var på vei dit vi ønsker. All snakkingen om spisskrisen i Molde er bare tull, sier Kamara.

Tor Ole Skullerud har aldri vært i tvil om spissenes kvaliteter, men innrømmer at det var litt usikkerhet rundt situasjonen før seriestart.

- I Molde har vi aldri snakket om noe spisskrise. Vi har snakket om at det har vært byttet mye på topp, og da er det alltid et spørsmål rundt samhandlingen til spillerne som kommer inn, forteller Skulleurd.

Selv om han selv ikke har snakket om noe spisskrise, forstår han at media har skrevet mye om situasjonen for seriemesterne.

- Det er naturlig at det blir snakket en del om det i media. Det er to gode spisser som er skadet, men vi har følt oss sikker på at spissene kan levere, konstaterer han.

Lite bortefans
Før kampen på Aker stadion, var det meldt om dårlig oppmøte av AAFK-fansen, og borteseksjonen var langt ifra utsolgt. Sten Grytebust klandrer ikke supporterne for at de ikke tok den korte turen til Molde.

- Vi har ikke akkurat lagt et godt grunnlag i de tidligere kampene, så jeg forstår at ikke alle vil komme. Vi må bare takke de som har kommet, og håpe det bli litt flere neste gang, forteller AAFK-keeperen til Nettavisen.

Tor Ole Skullerud ønsker ikke å kritisere bortefansen, men håper at lokaloppgjøret kan levere like bra på tribunen som på banen i fremtiden.

- Disse lokaloppgjørene er noe vi ser frem til, og jeg håper dette derbyet kan være levende. Det er det i alle høyeste grad på banen, men så kunne det nok vært flere Aalesund-fans her i dag, sier Molde-treneren.

- Det er litt trist. Vi trenger disse kampene her, avslutter han.

Kjørte over naboen
Det tok ikke mer enn fem minutter før 17 år gamle Sander Svendsen sendte fjorårets mester i ledelsen da han lurte ballen inn ved nærmeste stolpe. Moldenserne fortsatte presset, og fem minutter etter scoringen klarte Ola Kamara å krangle inn enda en nettkjenning.

Kampen så ut til å være avgjort etter de første ti minuttene, men Aalesund kjempet seg forsiktig tilbake, og fikk uttelling to minutter før pausepraten. Leke James lurte seg gjennom Molde-forsvaret, og trillet ballen til Michael Barrantes, som enkelt satt ballen i det tomme buret. Dermed sto det 2-1 på måltavlen til pause.

Etter hvilen tok Molde styringen igjen, og etter 63 minutter fikk hjemmepublikummet juble på nytt. Per-Egil Flo slo et hardt innlegg foran buret til Sten Grytebust. Der kom Svendsen, og taklet inn sin andre scoring for kvelden.

Etter 3-1-scoringen handlet alt om de blåhvite. Kamara satt , før Tommy Høiland fastsatte sluttresultatet til 5-1. Dermed endte lokaloppgjøret nok en gang med knusende sifre i Moldes favør, og tre poeng til Skulleruds menn.

På onsdag skal lagene spille første runde i cupen. Molde møter Brattvåg på bortebane, mens Aalesund skal besøke Stryn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.