Svennis er Fulhams nye førstevalg

Foto: AP/Scanpix

Men også ringreven Ottmar Hitzfeld seiler opp som en kandidat.

23.07.10 10:07

Martin Jol var Fulhams førstevalg til å ta over etter Roy Hodgson på Craven Cottage.

Men Ajax nektet å slippe sin trener til londonklubben, til tross for at det var det Jol selv ønsket, og dermed må Fulham lete videre etter sin nye manager.

Og opp av hatten til Fulham-direktør Alistair Mackintosh kommer navnet på to rutinerte herremenn: Sven Göran Eriksson og Ottmar Hitzfeld.

Eriksson, som ledet Elfenbenkysten i VM, har hele tiden vært nevnt som en kandidat og har vært i møte med klubben tidligere. Han har uttalt at han mer enn gjerne tar over som manager i Fulham.

Eriksson skal ikke ha blitt fornærmet over Fulhams offentlige jakt på Jol. Svensken mener at det er styreleder og eier Mohamed Al Fayed som hadde Jol som favoritt til jobben. Eriksson skal være av den oppfatning at klubbens sportslige apparat hele tiden har hatt svensken som favoritt, melder The Guardian.

Hitzfeld har også vært nevnt som en kandidat lenge, men tyskeren er under kontrakt med det sveitsiske fotballforbundet. Hitzfeld ledet Sveits i VM og har sagt at han ønsker å være lojal mot kontrakten sin og er innstilt på å lede laget til EM i 2012.

Begge er imidlertid interesserte i jobben, og det begynner å haste for Fulham å få en erstatter til Hodgson på plass. Kjøp og salg av spillere er uklart enn så lenge en ny manager ikke er på plass. Klubben skal blant annet ha en avtale klar med Aston Villas Steve Sidwell, men alt avhenger av den nye managerens ønsker og også Sidwells syn på den nye manageren.

I tillegg linkes klubbens venstreback, Paul Konchesky, til å følge etter Hodgson til Liverpool.

Men alt dette kan altså ikke avklares før den nye manageren er på plass. Det går med andre ord mot en spennende tid for Fulham-fans.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.