Svennis fikk fyken

Foto: (Scanpix)

Sven-Göran Eriksson slutter etter sommerens VM-sluttspill. Men først vil han vinne gull.

24.01.06 07:33

Det bekrefter Det engelske fotballforbundet (FA) sent mandag kveld. Etter dagens seks timer lange møte benektet Erikssons agent at man var kommet til enighet om en sluttpakke.

- FA og Sven følte det var viktig å få klarhet i hans fremtid. Det har vært så mye spekulasjon i denne saken de siste ukene, og månedene at det nå var viktig å løse floken, sier FA-direktør Brian Barwick.

Kontrakt til 2008
Svennis' kontrakt går opprinnelig til 2008, og han ville selv ikke kommentere dagens lange oppvaskmøte. Barwick takker Eriksson og hans rådgivere for at man fant en løsning på den pinlige situasjonen som oppstod da Svennis mer enn forsnakket seg til en undercover-journalist fra tabloiden News of the World.

- Vårt hovedfokus er å gi Sven og England et best mulig utgangspunkt for suksess i VM. Sven er definitivt vår mann i Tyskland, og nå må alle støtte laget, sier FA-direktøren til forbundets nettside.

Svenskens agent nektet bare noen timer tidligere for at man var blitt enige om en sluttpakke.

- La oss ta gull
- Jeg er glad for at vi er blitt enige, slik at vi kan fortsette forberedelsene til VM, sier Eriksson i kveld.

Svennis hevder han har full støtte fra landslagsspillerne og Det engelske fotballforbundet.

- Det er viktig å understreke for alle hvor mye jeg bryr meg om denne jobben. I sommer når vi høydepunktet etter fem års jobbing. La oss vinne VM, lyder oppfordringen fra Sven-Göran Eriksson.

Englands eneste VM-gull kom på hjemmebane for 40 år siden.

Lurt av sjeik
Svennis, som har tabbet seg ut en rekke ganger i England-stolen, misset grovt da han betrodde seg til det svensken trodde var en arabisk sjeik.

Eriksson fortalte at han ville bli manager for Aston Villa, at han lett kunne sikre seg Real Madrids David Beckham og uttalte seg om korrupsjon i Premier League. Alt kom på trykk i skandaleavisen News of the World.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag