*Nettavisen* Sport.

Svennis tror på Hodgson

Foto: Issouf Sanogo (AFP)

Sven-Göran Eriksson tror kompisen Roy Hodgson er rett mann til jobben som engelsk landslagssjef.

Oslo (ANB): Søndag bekreftet Det engelske fotballforbundet at Hodgson er førstevalget som Fabio Capellos erstatter. Det kom som en overraskelse på veldig mange.

De fleste eksperter har i lengre tid ansett Tottenham-manager Harry Redknapp som den heteste kandidaten til jobben. Mye tyder imidlertid at prislappen på 65-åringen er i høyeste laget for forbundet.

Hodgson-kompis Sven-Göran Eriksson tror forbundet nå har gjort et lurt valg.

- Dette kommer til å bli bra. Roy er et fantastisk menneske og ikke minst en vass manager, sier han til den svenske storavisen Expressen.

Veldig gode venner
Eriksson ledet selv det engelske landslaget i perioden 2001 til 2006. VM i Japan og Sør-Korea i 2002, EM i Portugal to år senere og VM-sluttspillet i Tyskland i 2006 endte alle med kvartfinaletap.

Nå kan Hodgson få jobben med å styre England til suksess i sommerens EM-sluttspill i Polen og Ukraina. Eriksson tror den tidligere Viking-treneren fikser oppgaven.

- Vi er som kjent veldig gode venner, og han kan fotball som ingen andre. Dette er gode nyheter, sier Eriksson.

På spørsmål om hvorfor han tror FA endte på Hodgson som førstevalg, svarer Svennis:

- Først og fremst er han jo engelskmann, og det vet jeg jo at de leter etter. Dessuten har han gjort det veldig bra i alle klubber han har vært i, ut i fra forutsetningene.

Ikke overrasket
Hodgson har også erfaring som landslagstrener. Fra 1992 til 1995 var han landslagssjef i Sveits, og fra 2001 til 2003 ledet han De forente arabiske emirater. Fra 2006 til 2007 var han i tillegg landslagssjef i Finland.

Eriksson er ikke det minste overrasket over at kompisen nå er i FAs søkelys.

- Nei, nei. I West Brom har han lykkes også. Man forstår godt at FA hørte av seg, sier han.

Ifølge ledelsen i det engelske forbundet forhandler man ikke med noen andre enn Hodgson i øyeblikket. Dermed spørs det bare om partene kommer til enighet. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.