RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svensk FCK-misunnelse

(Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Svensk fotballekspert innser at det i øyeblikket er klasseforskjell på svensk og dansk klubbfotball.

ANB: Ståle Solbakken og FC København høster beundrende applaus fra både hjemlige og internasjonale medier dagen etter avansementet til åttedelsfinalen i mesterligaen. Fra broderfolket i øst kommer det i tillegg en liten dose misunnelse.

Aftonbladets kommentator Erik Niva innrømmer nemlig mer enn gjerne at dansk klubbfotball ligger et sjumilssteg foran de beste i Sverige. Slik har det imidlertid ikke alltid vært.

«Det var en gang en svenske og en danske og en fotball. De hadde ballen omtrent like ofte, og var stort sett like gode på å behandle den. I år 2010 har den ene nå vokst fra den andre til det punkt at de ikke lenger har noen ting felles», skriver han onsdag.

Norsk pizzeria
Niva bruker også et norskinspirert bilde for å sette ord på tankene sine.

«Jeg føler meg som den utsultede fjordturisten som ser prislisten på den norske pizzeriaen og innser at han bare har lekepenger i lomma», skriver Niva – og tilføyer:

«For en svenske kan det innebære en smertefull oppvåkning å reise vestover. Er det ikke norske oljepenger, så er det danske fotballag».

Aftonbladet-spaltisten er imidlertid ikke den eneste som bruker store ord om Ståle Solbakken og FCK dagen derpå. Også danske medier er fylt med begeistring.

Hyller Solbakken
BTs sportsredaktør Flemming Fjeldgaard peker på at avansementet til åttedelsfinalen er den største danske klubbprestasjonen noensinne – og tilføyer:

«Og tenk bare, grunnlaget er lagt av en nordmann», skriver han.

Christian Thye-Petersen i Jyllands-Posten trekker også fram Solbakken som en av frontfigurene.

«Fra min sidelinje skal det komme en uttalt anerkjennelse av den jobben som trener Ståle Solbakken i front og sportsdirektør Carsten V. Jensen i bakkgrunnen har utført i oppbyggingen av et av dansk klubbfotballs beste lag noensinne», skriver han.

(ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere