RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svensk fotball åpner grensene

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Neste sesong blir det fritt frem for utlendinger i svensk fotball. Norge slipper unna.

I Norge er det begrensninger, og bekymringer rundt antallet utlendinger. I Sverige går man imidlertid motsatt vei enn det mange i Norge ønsker.

I Sverige vil man nå åpne grensene.

- Det blir fritt frem. Hvor mange utenlandske spillere man skal ha i fortsettelsen bestemmer klubbene internt, sier Lars-Åke Lagrell til Aftonbladet.

Cotonouavtalen gjelder
Grenseportene begynte å åpne seg da danske Randers vant mot det danske fotballforbundet for en stund til. De viste til Cotonouavtalen som sidestiller personer fra 78 land i Afrika, Vestindia og Stillehavsområdene med personer fra EU-land.

Helsingborg tok problemstillingen opp med det svenske fotballforbundet, og enden på visa er at forbundet mener at Cotonouavtalen er gjeldende.

- Helsingborg har rett med tanke på at vi ikke har noen lovlige muligheter til å ha begrensninger av det slaget vi har hatt til nå, sier Lagrell videre.

Svenskene vil fortsatt kunne ha et krav om et visst antall såkalt lokalt utviklede spillere. Det antallet er nå sju av 16 i kamptroppen, og blir i alle fall ikke mindre som en følge av denne utviklingen. Konsekvensen vil likevel trolig bli klart flere utlendinger, og at spillere kan hentes i større grad fra helt andre markeder enn tidligere.

Gjelder ikke for Norge
Norsk fotball trenger imidlertid ikke å bekymre seg. Siden Norge ikke er medlem av EU, vil man ikke måtte forholde seg til Cotonou-avtalen.

- Det stemmer. Det har vi klarlagt med Utenriksdepartementet, sier NFFs generalsekretær, Karen Espelund, til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere