*Nettavisen* Sport.

Svensk fotball innfører maskeringsforbud i 2017

FORBUD: Den svenske regjeringen har gått inn for et forbud mot maskering på fotballkamper i Sverige. Her fra helgens oppgjør mellom Hammarby og AIK. Foto: Janerik Henriksson/tt (NTB scanpix)

- Vi ser at det finnes enkelte individer som maskerer seg og som gjør seg skyldig i grov kriminalitet.

Det skal ikke være lov å ha på seg noen form for maskering på fotballkamper i Sverige i framtiden. Det har regjeringen i landet gått inn for.

Men et forbud blir ikke innført før tidligst i 2017.

- Vi ser at det finnes enkelte individer som maskerer seg og som gjør seg skyldig i grov kriminalitet, sier innenriksminister Anders Ygeman. Han slår fast at det ikke er noen grunn til å bære noen form for maskering når man gå på fotballkamp

Han sier at det likevel ikke bare er å innføre et forbud, for loven må utformes på riktig måte, slik at den ikke kommer i konflikt med grunnleggende menneskerettigheter.

Det betyr at et svensk lovforslag om denne saken først kan være klar neste sommer. Så lang tid trenger man på å utarbeide et fornuftig lovforslag.

Ygeman sier han blir opprørt når han ser stygge og kriminelle episoder på fotballbanene, som i kampen mellom Hammarby og AIK søndag. Han mener det blir drukket for mye alkohol i forbindelse med kampene, og nå ønsker han å få vurdert hva som kan gjøres for å minske dette problemet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag