RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svensk fotball innfører maskeringsforbud i 2017


FORBUD: Den svenske regjeringen har gått inn for et forbud mot maskering på fotballkamper i Sverige. Her fra helgens oppgjør mellom Hammarby og AIK.
FORBUD: Den svenske regjeringen har gått inn for et forbud mot maskering på fotballkamper i Sverige. Her fra helgens oppgjør mellom Hammarby og AIK. Foto: Janerik Henriksson/tt (NTB scanpix)
- Vi ser at det finnes enkelte individer som maskerer seg og som gjør seg skyldig i grov kriminalitet.

Det skal ikke være lov å ha på seg noen form for maskering på fotballkamper i Sverige i framtiden. Det har regjeringen i landet gått inn for.

Men et forbud blir ikke innført før tidligst i 2017.

- Vi ser at det finnes enkelte individer som maskerer seg og som gjør seg skyldig i grov kriminalitet, sier innenriksminister Anders Ygeman. Han slår fast at det ikke er noen grunn til å bære noen form for maskering når man gå på fotballkamp

Han sier at det likevel ikke bare er å innføre et forbud, for loven må utformes på riktig måte, slik at den ikke kommer i konflikt med grunnleggende menneskerettigheter.

Det betyr at et svensk lovforslag om denne saken først kan være klar neste sommer. Så lang tid trenger man på å utarbeide et fornuftig lovforslag.

Ygeman sier han blir opprørt når han ser stygge og kriminelle episoder på fotballbanene, som i kampen mellom Hammarby og AIK søndag. Han mener det blir drukket for mye alkohol i forbindelse med kampene, og nå ønsker han å få vurdert hva som kan gjøres for å minske dette problemet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere