RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svensk fotballsjef reagerer sterkt på kvinnelandslagets boikott

SKAPER OPPSTYR FØR KAMP: Det svenske kvinnelandslaget.
SKAPER OPPSTYR FØR KAMP: Det svenske kvinnelandslaget. Foto: Vjeran Zganec-rogulja/pixsell (Pa Photos)
I helgen ble det kjent at Sveriges kvinnelandslag boikotter Fotbollsgalan 20. november. Den svenske fotballtoppen Lars Richt stempler timingen som «respektløs».

Richt mener annonseringen av boikotten ikke burde kommet rett før Sveriges herrelandslag skal ut i en nervepirrende returkamp borte mot Italia i jakten på VM-spill.

– Det er respektløst av den som har startet det her. Jeg er opprørt, sier han til Expressen.

– Jeg vet ikke hvem som har startet det, men det kommer jo fra en av spillere på kvinnelandslaget. Det er ikke OK å gå ut med sånt noen dager før vår viktigste kamp.

Uenighet

Richt er administrativ leder for Sveriges herrelandslag. Forrige måned ble det kjent at han kommer til å gi seg etter 20 år i jobben. I Sverige har han tittelen «landslagssjef». Janne Andersson, som er det vi i Norge kaller landslagssjef, er på svensk «förbundskapten».

Det svenske kvinnelandslagets boikott av Fotbollsgalan skjer i protest mot at det ikke er oppnådd enighet om en ny landslagsavtale. Det var lagkaptein Caroline Seger som søndag uttalte seg om den varslede boikotten.

– Vi kommer ikke til å gå på Fotbollsgalan. Vi har ikke hatt en avtale hele året, og vi vil ha det, sa Seger til Fotbollskanalen.

VM-jakt

Fredag vant Sverige 1-0 i hjemmekampen mot Italia. Det betyr at svenskene er i førersetet i jakten på VM-billett før mandagens returoppgjør på San Siro i Milano. Sammenlagtvinneren er sikret plass i neste års sluttspill i Russland.

Richt håper ikke kvinnenes boikott har skapt uro for herrelandslaget i oppladningen til Italia-matchen.

– Men det holder at det påvirker meg.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere