*Nettavisen* Sport.

Svensk mareritt i Madrid

Foto: (Scanpix)

EM kan fortsatt ryke for Zlatan & co.

18.11.07 14:09

SPANIA - SVERIGE 3-0:

Sverige ble slaktet på dødballer borte mot hissige spanjoler. 14 minutter var alt svenskene maktet å stå imot presset foran 75.000 tilskuere på Santiago Bernabéu.

Svake bak
Ledermålet kom etter et hjørnespark fra høyre, hvor Zlatan Ibrahimovic ikke var sterk nok i presset. Capdevila kunne sende vertene foran.

2-0 var intet annet enn en klassekontring fra rødtrøyene - umulig å klandre verken forsvar eller keeper for - før det var tilbake til gamle synder da Sergio Ramos fikk god tid til å plassere et volleyskudd i nettet bak Andreas Isaksson 25 minutter etter sidebytte. Forspill? En corner fra høyre - igjen.

Trener Lars Lagerbäck valgte en paddeflat løsning etter kampslutt.

- Vi møtte et bedre lag enn oss i dag, sier svenskesjefen til aftonbladet.se, med 4-0-tapet for samme lag fra 1998 friskt i minne.

- Vi kan rett og slett ikke klage for mye på dette, selv om det er unødvendig å slippe inn to mål på cornere. Det er veldig uvanlig til oss å være. Om jeg husker rett har vi kun sluppet inn ett mål på lignende vis i en tellende kamp de siste ti årene, påstår Lagerbäck, som sammen med resten av Sveriges befolkning nå må smøre seg med tålmodighet.

Helten Healy historisk
Takket være målkåte David Healy - som scoret sitt 13. kvalikmål hjemme mot Danmark lørdag kveld - kan Nord-Irland fortsatt snyte våre naboer i øst for EM-billett. Spissen passerte kroatiske Davor Suker i antall mål scoret i én og samme kvalifisering. Suker sto med tolv fra 1996. Nå er Healy den nye rekordholderen.

De grønnhvite har nemlig Sverige på innbyrdes oppgjør (1-1 borte, 2-1-seier hjemme), men er avhengig av at de selv slår allerede kvalifiserte Spania borte, samtidig som svenskene taper hjemme mot Latvia.

Det har ikke Mikael Nilsson tenkt å la skje.

- Det kan bli en jævla bra fest på onsdag. Vi har spilt med kniven på strupen før, minner forsvareren om.

Sjekk stillingen i Sveriges gruppe her

Her finner du de resterende kampene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.