BAYERN MÜNCHEN - RB LEIPZIG 3-0:

Etter 17 av de 18 ligarundene før vinterpausen lå både Bayern München og nyopprykkede RasenBallsport Leipzig med 36 poeng øverst på Bundesliga-tabellen.

Det som skulle være veien tilbake til tabelltoppen for årets store overraskelse i Bundesliga, ble alt annet enn det.

Den nyrike Red Bull-sponsede klubben RB Leipzig ble sendt hjem igjen til Sachsen med et klart tap. Bayern München avgjorde allerede før sidebyttet da alle de tre målene i 3-0-seieren kom.

Storklubbens poengtap mot ubeseirede Hoffenheim og Borussia Dortmund i november tillot at RB Leipzig fikk opparbeidet seg et lite forsprang.

Først for halvannen uke siden klarte Bayern München og ta seg opp på førsteplassen. Det skjedde etter Leipzigs tap for bunnlaget Ingolstadt og Ørjan Nyland.

Stygg nedsparking

Svenske Emil Forsberg har vært en av de store profilene på RB Leipzig denne sesongen. Han har hele åtte målgivende pasninger å vise til, noe som er flest i Bundesliga.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Da det virkelig gjaldt for Forsberg og co. å kjempe seg tilbake etter to kjappe baklengsmål, kastet svensken seg inn i en grisetakling mot Philipp Lahm.

Forsberg traff den tidligere tyske landslagskapteinen på akillessenen med knottene. Belønningen ble rødt kort og et enda tøffere oppgave for Leipzig.

Det så først ut til at Forsberg kunne slippe unna med gult kort, men hoveddommeren bestemte seg for utvisning.

- Etter å ha snakka med assistentdommeren tok han opp det røde. Og det er helt greit, påpekte Eurosport Norge-kommentator Eivind Sundet.

Noe comeback ble det dermed aldri for jyplingen mot tysk fotballs største gigant.

Fartsfylt

Starten på kampen tydet på at RB Leipzig virkelig hadde sjansen til å gjenerobre tabelltoppen.

Overraskelsesklubben åpnet i et forrykende tempo og var farlig frampå ved Manuel Neuers mål tidlig.

Men da Philipp Lahm ventet tålmodig med innlegget sitt, til Lewandowski og Thiago Alcántara kom stormende inn i Lepizig-feltet, ble tilskuerne på Allianz Arena vitne til det store vendepunktet i oppgjøret.

Spydspiss Lewandowski traff stolpen, mens Thiago fikk returen rett i fanget. Den italienskfødte spanjolen kunne omtrent ikke unngå å sette inn kampens første mål.

(artikkelen fortsetter under)

Etter Xabi Alonsos 2-0-scoring og utvisningen på Forsberg, var det ingen vei tilbake i toppkampen for bortelaget. Bayern Münchens andre mål kom for øvrig etter et svakt balltap av Leipzigs Naby Keïta på egen halvdel.

Lewandowski økte til 3-0 på straffe like før pausen, etter Leipzig-keeper Péter Gulácsis klønete felling av Douglas Costa. Sistnevnte burde muligens vært avblåst for offside like før.

Hjemmelaget var flere ganger uhyre nær flere mål, men lyktes ikke med å gjøre ydmykelsen større.