Svenske med hat trick senket Inter

HAT TRICK: Svenske Albin Ekdal, nummer tre fra venstre, scoret tre mål borte mot Inter Milan.

HAT TRICK: Svenske Albin Ekdal, nummer tre fra venstre, scoret tre mål borte mot Inter Milan. Foto: Antonio Calanni (Ap / NTB scanpix)

Albin Ekdal scoret tre mål borte mot Inter Milan.

Svenske Albin Ekdal scoret hat trick på et kvarter rett før pause da Cagliari slo Inter 4-1 på bortebane i Serie A søndag.

Den svenske midtbanespilleren hadde en drømmedag på jobben. 25-åringen begynte scoringsshowet i det 29. minuttet, like etter at Inters Yuto Nagatomo ble utvist.

Seks minutter senere dukket svensken opp igjen og scoret sitt annet mål for dagen etter en flott pasning fra Víctor Ibarbo. Ett minutt før pause fikk gjestene straffespark. Andrea Cossu misset fra ellevemetersmerket, men Ekdal var først på returen og fullførte sitt hattrick.

- Jeg hadde aldri kunnet forestille meg tre mål mot Inter på én omgang, sa Ekdal til Football-Italia etter kampen.

Den svenske landslagsspilleren er ikke kjent for å være noen målmaskin. På sine seks sesonger i Italia hadde han kun scoret fire mål før søndag. Han kom til Juventus som 18-åring og har siden spilt for Siena, Bologna og nå Cagliari.

Milan med poengtap
Milan vant sine to første kamper i den italienske serien, men sto uten seier på de to siste kampene. Mot Cesena ble det nytt poengtap for Milano-laget da de spilte 1-1 på bortebane.

- Jeg vet ikke om spillerne var distraherte. Vi hadde kommandoen i kampen og laget mange sjanser som vi burde ha scoret på, sa Milan-trener Filippo Inzaghi.

Begge lagene fra Milano ligger dermed allerede etter fem runder et stykke bak Juventus og Roma, som begge har vunnet alle sine kamper. De har skaffet seg et forsprang på seks poeng til 3.-plasserte Udinese, som har én kamp mindre spilt.

- I dag var en helt svart dag for oss. Vi manglet den samme gnisten som Cagliari hadde og kreativiteten og det er noe jeg tar full ansvar for, sa Inter-trener Walter Mazzarri.

Napoli-seier
Napoli forlenget rekken uten seier for Sassuolo. På bortebane scoret José Callejón etter 28 minutter, noe som var nok for gjestene til å sikre tre poeng. Det var deres første seier siden første runde.

I Genoa-byderbyet mellom Genoa og Sampdoria var det sistnevnte som stakk av med en 1-0-seier. De inntok med det 3.-plassen før Udinese spiller sin kamp i den femte runden. Manolo Gabbiadini ble matchvinner og Sampdoria er sammen med Roma og Juventus, de eneste lagene som ikke har tapt så langt i Serie A-sesongen.

Kampene Chievo – Empoli og Torino – Fiorentina endte begge 1-1. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag