Gå til sidens hovedinnhold

Svenske ødela Liverpools åpning

Fantastisk volley sørget for uavgjort på Anfield.

LIVERPOOL-SUNDERLAND 1-1:

Som vanlig har fansen store forventninger til hva Liverpool skal utrette denne sesongen. Forventningene har ikke blitt noe mindre etter kjøpene av Charlie Adam, Stewart Downing, Doni, Jordan Henderson og José Enrique i sommer.

I åpningskampen hjemme mot Sunderland valgte Kenny Dalglish å sette alle sommerkjøpene, med unntak av reservekeeper Doni i startelleveren. Der var også Luis Suarez, til tross for at spissen kun hadde en drøy uke med trening, etter deltakelsen i Copa America.

Sunderland har også investert kraftig i spillerstallen i sommer. Steve Bruce har hentet inn ti spillere og flere var i startoppstillingen på lørdag - en av dem var Sebastian Larsson.

Svensken, som kom fra Birmingham før årets sesong, sørget for uavgjort med en fantastisk volley etter 57 minutter. Han utlignet dermed Luis Suarez sitt ledelsesmål.

- Det er spesielt å score et sånt mål på et sted som Anfield. Vi er glade for det ene poenget, men jeg syns faktisk vi var bedre enn dem i annenomgang, sa målscorer Larsson etter kampen.

- Uavgjort var rettferdig
Liverpool var tamme, spesielt i annenomgang og Sunderland fortjente uavgjort utifra banespill og sjanser.

- Vi lå under 0-1, men vist karakter ved å komme tilbake i kampen igjen, uttaler Larsson.

Liverpool-manager Kenny Dalglish var naturlig nok ikke fornøyd etter kampen.

- Det var en vanskelig kamp. De gjorde det vanskelig for oss. Vi tok føringen og jobbet hardt, men Sunderland fortjente uavgjort, sa skotten i TV-intervjuet etter kampen.

- Det var ikke mange sjanser i kampen og vi klarte ikke å ta de sjansene vi fikk, la Dalglish til.

Forrykende start
Det ble dramatikk tidlig på Anfield. Etter fem minutter slo Kieran Richardson en langpasning i brystet på Luis Suarez, noe som gjorde at spissen kom alene mot mål. Suarez rundet keeper Simon Mignolet, men ble klippet ned av Richardson.

Klar straffe for Liverpool, og Kieran Richardson skal være svært glad for at han kun fikk gult kort for forseelsen.

- Man må vite hvor man står. 98 av 100 dommere ville nok sent ut spilleren. Både spillere og dommere må vite hvordan man forholder seg til det som står i regelboken, sa Kenny Dalglish om situasjonen etter kampen.

Luiz Suarez tok straffen selv, men mannen fra Uruguay sendte ballen himmelhøyt over.

Det skulle imidlertid bare ta fem minutter før Suarez gjorde opp for missen. Nykommeren Charlie Adam slo et godt innlegg, og Suarez, som hadde kommet seg bort fra markeringen, stusset ballen videre i mål.

Flott Downing-raid
Etter 33 minutter presenterte Stewart Downing seg for the Kop. Vingen fikk ballen på midtbanen, satt fart på kanten, dro seg inn i banen og gikk forbi tre mann før han banket til fra 20 meters hold. Skuddet var knallhardt, men gikk, dessverre for Downing, i tverrliggeren.

Liverpool fortsatte å kontrollere kampen, men Sunderland var ikke ufarlige. Gjestene kom nærmest da Pepe Reina bommet på et godt frispark fra Sebastian Larsson. Ballen gikk imidlertid utenfor, og det sto 1–0 til pause.

Sunderland kom tilbake
Etter 57 minutter skulle Sunderland utligne. Ahmed Elmohamady slo et innlegg fra høyrekanten. Ballen havnet hos Sebastian Larsson som scoret med en fantastisk volley.

Målet så ut til å ryste hjemmelaget og Sunderland styrte spillet i minuttene etter scoringen.

Liverpool klarte heller ikke å sette inn en ordentlig sluttspurt, og det var ikke noe å si på at kampen endte uavgjort.

En skuffende åpning for et Liverpool-lag som har ambisjoner om å komme tilbake til Champions League.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her