RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svenskene: - Vi er snille og ser bra ut

Foto: Vegrad Grøtt / NTB scanpix
men Brasil-VM vil ikke Erik Hamrén snakke om.

Erik Hamrén var i det spøkefulle hjørnet før Sveriges møte med Østerrike.

Den svenske landslagssjefen møtte torsdag pressen for siste gang foran fredagens viktige VM-kvalifiseringskamp på Friends Arena utenfor Stockholm. Der ville østerriksk presse blant annet vite hva den tidligere RBK-treneren tenker rundt å spille et VM-sluttspill i Brasil – med tanke på at Sveriges dronning Silvia er halvt brasiliansk.

- Jeg snakker ikke om Brasil og våre sjanser. Vi må komme dit først, gjør vi ikke det blir det bare latterlig. Men vi ønsker å komme dit. Jeg har vært der mange ganger som klubbtrener, og for meg lever og ånder man for fotball i Brasil, sa Hamrén ifølge Aftonbladet.

- Jeg er sikker på at Sverige har supportere i alle land vi kommer til – ettersom vi er snille og ser bra ut. Jeg er sikker på at vi har det dersom vi komme til Brasil også, tilføyde landslagssjefen.

Sverige er nummer to i VM-kvalifiseringsgruppe C når to kamper gjenstår. Med seier mot Østerrike fredag sikrer Hamréns mannskap seg minimum playoff-spill som gruppetoer. Samtidig kan det fortsatt være mulig å utfordre Tyskland om gruppeseieren – dersom sistnevnte taper hjemme for Irland.

Den svenske landslagssjefen forsøker å dempe presset på Zlatan & co. foran den viktige hjemmekampen. På spørsmål om Sverige er favoritter, svarer han:

- Vi er tre poeng foran (Østerrike) og spiller på hjemmebane, så de flest tror nok det. Jeg konsentrerer meg om at vi skal prestere. Hva andre tenker interesserer meg ikke, sa Hamrén torsdag – og tilføyde:

- Sånn jeg ser det, er det to jevngode lag som møtes i morgen. Så det blir en tøff utfordring.

Hamrén kommer for øvrig til fredagens kamp med klær han aldri tidligere har tapt i.

- Jeg tar på meg en vinnerdress. De jeg taper med, kaster jeg. Den jeg har på meg i morgen, har jeg bare seirer i. Færøyene, Irland, Kasakhstan, røpet han.

Så gjenstår det å se om dressen havner i søpla fredag kveld. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere