RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Janerik Henriksson/Scanpix

Svenskenes trener trekker seg

Sist oppdatert:
Og nå lanseres Erik Hamrèn som ny svensk landslagssjef.

Sveriges hardt pressede landslagstrener i fotball, Lars Lagerbäck, opplyste på en pressekonferanse søndag at han trekker seg fra jobben etter onsdagens avsluttende VM-kvalifiseringskamp mot Albania.

Svenskene har i likhet med Norge hatt en tung kvalifisering til VM i Sør-Afrika i 2010, og etter lørdagens tap mot Danmark i Parken, tyder mye på at sluttspillet vil gå av stabelen uten våre gule og blå naboer i øst.

- Jeg og Roland (Andersson) kommer til å slutte i jobben. Vi har bestemt oss for det nå, kunne Lagerbäck avsløre på pressekonferansen ifølge sportbladet.se.

- Vi snakket litt sammen i går og senere snakket vi med Lars-Åke Langrell (president i det svenske fotballforbundet), og har blitt enige om at jeg og Roland slutter.

- Har vært privilegert
Lagerbäck har vært hovedtrener for det svenske landslaget siden 2000. Fire av disse årene hadde han imidlertid delt hovedansvar med Tommy Söderberg.

- Jeg er privilegert som har fått være med så lenge, og jobbet med så mange klassespillere. Akkurat nå så føles gårsdagen veldig tung, sier Lagerbäck.

- Jeg kommer aldri til å glemme den første kampen vår mot England. Vi havnet under med 1-0 etter få minutter, men snudde kampen. Jeg husker også oppgjøret mot Tyrkia i 2002 veldig godt. Etter kampen satt vi på en takterrasse og nøt av vi var VM-klare.

Henke-assistent
Selv om karrieren som landslagstrener nå er over, utelukker ikke svensken at han kan komme til å fortsette med fotball, som trener på klubbnivå.

- Om det dukker opp noe interessant, og jeg fortsatt har god helse, så er jeg interessert. Vi få se om kanskje Henrik (Larsson) blir trener en dag.

- Da kan jeg være assistenten hans.

Onsdagens kvalifiseringskamp mot Albania blir altså Lagerbäcks siste i den svenske sjefsstolen. Med mindre Sverige på mirakuløst vis skulle klare å sikre en playoffplass.

- Nå skal vi bare avslutte dette på best mulig vis, sier treneren.

Lanserer Hamrén
Dermed er svenskene på jakt etter en ny landslagssjef, og ifølge Expressen skal Rosenborg-trener Erik Hamrén være en av de aktuelle kandidatene til jobben.

Avisen skriver at fire-fem stykker skal være på forbundets ønskeliste. Blant disse er Sven-Göran Eriksson, Hans Backe, Jörgen Lennartsson og Hamrén.

Lars-Åke Langrell i Sveriges Fotballforbund ønsker ikke å kommentere disse navnene, men sier at det trolig kommer til å bli tatt en rask avgjørelse etter den siste kampen.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere