RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sverige bekreftet som sluttkandidat til 2026-OL

Sverige er et skritt nærmere et OL i 2026
Sverige er et skritt nærmere et OL i 2026 Foto: Andreas Hillergren (NTB scanpix)
Sverige og Stockholm fikk tirsdag bekreftet av Den internasjonale olympiske komité at de er blant de tre sluttkandidatene til å arrangere vinter-OL i 2026.

Det bekreftet Richard Brisius fra den svenske OL-delegasjonen overfor TT tirsdag. Listen over sluttkandidatene ble formelt offentliggjort under det pågående IOC-styremøtet i Buenos Aires.

Avgjørelsen lå i kortene da tyrkiske Erzurum ble kuttet fra kandidatlisten til Den internasjonale olympiske komité (IOC) torsdag.

Dermed gjenstår tre kandidater. Det er Stockholm (Sverige), Milano/Cortina d'Ampezzo (Italia) og Calgary (Canada).

I Calgary skal det 13. november gjennomføres en folkeavstemning om byen skal søke OL eller ikke. Meningsmålinger viser at innbyggerne er delt omtrent på midten en drøy måned før det skal avgjøres.

Hvem som skal arrangere vinter-OL i 2026 skulle egentlig avgjøres i september 2019 i Milano, men siden den italienske byen kjemper om lekene skal avgjørelsen offentliggjøres i Lausanne i juni under den 134. IOC-kongressen.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere