RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VILL JUBEL. Det svenske landslaget i fotball sto for en stor bragd mandag da de spilte 0-0 borte mot Italia og gikk videre til VM.
VILL JUBEL. Det svenske landslaget i fotball sto for en stor bragd mandag da de spilte 0-0 borte mot Italia og gikk videre til VM. Foto: Max Rossi (Reuters / NTB scanpix)

Sverige er klare for VM etter drama

Sist oppdatert:
Og nå åpner Zlatan Ibrahimovics agent, Mino Raiola, for at stjernespissen kan gjøre comeback på landslaget til VM.

ITALIA - SVERIGE 0-0 (0-1 sammenlagt):

Sverige er klar for VM i Russland. Det ble klart tirsdag da de blågule spilte uavgjort 0-0 borte mot Italia. Sverige hadde 1-0 å gå på fra første møte.

Det betyr at italienerne må bli hjemme sommeren 2018.

Det er første gang siden 1958 at Italia ikke kommer til VM.

Sverige på sin side er klar for sitt første VM-mesterskap siden 2006.

- Det er vanskelig å beskrive. Det betyr alt. Jeg har vært i dette landslaget lenge, i både med- og motgang. At det skulle ta 96 jævla landskamper før jeg kom til et VM, det kan ikke beskrives. Det er sykt, sier Sveriges Sebastian Larsson om bragden i et MAX-sendt intervju.

Zlatan comeback?

Manchester United-spiller Victor Lindelöf hadde heller nesten ikke ord etter bragden mot italienerne.

- Dette kan ikke beskrives med ord. Vi har kjempet hardt hele året og inn mot disse to kampene her. Vi har gitt alt på banen og nå skal vi til et VM. Det er helt sykt. Vi ble reelt presset tilbake i deler av kampen, og det var til tider slitsomt, men vi holdt unna. Det kjennes deilig. Dette er utrolig stort. Det er mitt første VM, noe jeg har drømt om siden jeg var barn, sier han til MAX.

Svenske Expressen skriver i etterkant av triumfen mandag at en rekke svenske fans nå håper at superstjernen Zlatan Ibrahimovic skal gjøre comeback til VM i Russland og skal vi tro United-spissens agent, Mino Raiola, så er det ikke umulig at vi får se profilen i blått og gult igjen.

Ibrahimovic ga seg på det svenske landslaget etter EM i 2016, men en oppsiktsvekkende SMS fra Raiola til Expressen gir håp om et comeback.

- Om det er opp til meg, så skal jeg levere ham personlig, skriver Raiola.

Spissen har slitt med skade det siste halvåret, og har ikke vært på banen for klubblaget denne sesongen, men Ibrahimovic skal være tilbake i trening nå og har slik sett godt med tid til å rekke et mesterskap.

Taus om Zlatan

Sebastian Larsson ønsket ikke å uttale seg om et mulig Ibrahimovic-comeback rett etter kampen på San Siro.

- Den diskusjonen tar vi en annen dag, sier han ifølge Expressen.

Den svenske landslagssjefen Janne Andersson fikk også spørsmål om Ibrahimovic av både svensk og internasjonal presse etter kampen.

Det likte treneren dårlig.

- Det er helt fantastisk. Vi har et lag som har utrettet en bragd i denne kvalifiseringen, så snakk for fanden om de spillerne som har utrettet dette, sier han ifølge Expressen.

- Jeg sammenligner aldri med hvordan det var før, og kommer ikke til å gjøre det i dag, heller. Når Sverige spilte med Zlatan, så spilte de på den måten, med en veldig god spiller. Men han sluttet og da måtte vi gjøre ting på en annen måte, sier Andersson om United-stjernen.


Strafferop

Det ble en meget spennende kamp og i første omgang hadde begge lag situasjoner der de ropte på straffespark. Dommer Antonio Mateu Lahoz hadde imidlertid lagt lista høyt for å peke på krittmerket.

Vertene ville ha straffe allerede etter åtte minutter da Marco Parolo gikk ned i boksen, men selv om Ludwig Augustinsson ikke var på ballen, kunne det se ut som italieneren falt noe lett til bakken.

Kvarteret var spilt da svenskene ville ha straffe. Marcus Berg traff Matteo Darmian i hånden, men igjen vinket dommeren spillet videre.

Italia hadde de største sjansene før pause og både Antonio Candreva, Ciro Immobile, og Alessandro Florenzi hadde mulighet til å sende vertene foran, men en god Robin Olsen og litt hell holdt ballen unna nettet.

Etter hvilen rope hjemmelaget igjen på straffe da Darmian gikk i bakken. TV-bildene viste at Mikael Lustig rev Manchester United-spilleren ned i boksen, men dommeren oppfattet situasjonen annerledes og blåste i stedet hands imot vertene, til store protester fra de asurblå.

Holdt unna

Også etter pause var Italia nærmest scoring, blant annet etter et volleyskudd fra Florenzi og en heading fra Immobile.

Svenskene holdt imidlertid unna.

Sverige på sin side fikk en god mulighet etter 61 minutter da Isaac Kiese Thelin ble spilt opp i bakrom og fikk masse plass, men stopperkjempen Leonardo Bonucci kom opp i spissen. Thelin fikk til slutt av gårde en avslutning, men Gianluigi Buffon hadde få problemer med den.

De siste minuttene jaktet Italia desperat en scoring, og kom til sjanse etter sjanse, men både Olsen i buret og manglende presisjon i avslutningene fra vertene sørget for at det ikke ble mål.

Selv ikke fem minutter med tilleggtid var nok for vertene og dermed kunne Sverige til slutt slippe jubleen løs for en VM-plass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere