Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sverige fra pinebenken til ilden

Sverige fikk med seg ett poeng fra møtet med USA tidligere i VM.
Sverige fikk med seg ett poeng fra møtet med USA tidligere i VM. Foto: Bruce Fedyck (Reuters / NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Etter et døgn på pinebenken kunne Sverige juble over plass i fotball-VMs åttedelsfinale som fjerde beste treer, men veien videre blir brutalt vanskelig.

Lørdag venter Tyskland i åttedelsfinalen, og om svenskene skulle greie det blir Frankrike trolig motstander i kvartfinalen. Passeres også det hinderet, er USA en sannsynlig motstander i semifinalen.

Sør-Korea sikret på dramatisk vis plass i åttedelsfinalen ved å vende 0-1 til 2-1 over Spania, som er eneste utslåtte europeiske lag etter gruppespillet. På overtid skjøt Sonia Bermudez et frispark fra 18 meter i tverrligger og over. Om hun hadde scoret, ville det blitt trekning mellom Spania og Costa Rica om 2.-plassen i gruppen.

Etter av fem av seks grupper var avgjort, var Sverige fortsatt nest dårligste treer, men håpet lå i gruppe E. Bare om Costa Rica slo gruppevinner Brasil (eller greide uavgjort med flere scoringer), og det ble en vinner mellom Spania og Sør-Korea, ville svenskene ryke ut.

I Ottawa tok Spania ledelsen da stjernen Veronica Boquete banket et venstrebeinsskudd i nettet etter strålende forarbeid av Marta Corredera etter en snau halvtime, og Natalia Pablos var nær ved å doble ledelsen før pause. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!