RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sverige fra pinebenken til ilden

Sverige fikk med seg ett poeng fra møtet med USA tidligere i VM.
Sverige fikk med seg ett poeng fra møtet med USA tidligere i VM. Foto: Bruce Fedyck (Reuters / NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Etter et døgn på pinebenken kunne Sverige juble over plass i fotball-VMs åttedelsfinale som fjerde beste treer, men veien videre blir brutalt vanskelig.

Lørdag venter Tyskland i åttedelsfinalen, og om svenskene skulle greie det blir Frankrike trolig motstander i kvartfinalen. Passeres også det hinderet, er USA en sannsynlig motstander i semifinalen.

Sør-Korea sikret på dramatisk vis plass i åttedelsfinalen ved å vende 0-1 til 2-1 over Spania, som er eneste utslåtte europeiske lag etter gruppespillet. På overtid skjøt Sonia Bermudez et frispark fra 18 meter i tverrligger og over. Om hun hadde scoret, ville det blitt trekning mellom Spania og Costa Rica om 2.-plassen i gruppen.

Etter av fem av seks grupper var avgjort, var Sverige fortsatt nest dårligste treer, men håpet lå i gruppe E. Bare om Costa Rica slo gruppevinner Brasil (eller greide uavgjort med flere scoringer), og det ble en vinner mellom Spania og Sør-Korea, ville svenskene ryke ut.

I Ottawa tok Spania ledelsen da stjernen Veronica Boquete banket et venstrebeinsskudd i nettet etter strålende forarbeid av Marta Corredera etter en snau halvtime, og Natalia Pablos var nær ved å doble ledelsen før pause. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere