RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sverige jubler for Hamrén

(EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
Både svenske fotballeksperter og kommende Hamrén-elever jubler for valget av ny landslagssjef.

Onsdag fikk overgangssagaen rundt Erik Hamrén endelig en løsning, og hos broderfolket i øst skrus forventningene allerede i været. Valget av ny landslagssjef hylles fra alle kanter.

«Hamrén kan svensk fotball, han forstår den svenske ideen, men har en gedigen internasjonal klubbakgrunn, en taktisk fleksibilitet og en integritet og personlighet som var sterk nok til å legge vekk Rosenborgs nedarvede Eggen-modell og bygge sin egen med suksess», skriver Aftonbladets kommentator Simon Bank.

Han får støtte hos kolleger.

«Hamrén er et kanonvalg», skriver Expressens Mats Olsson og peker på at Hamrén er ung, merittert, tydelig, flink med media og god til å bygge relasjoner med spillerne sine.

- Bare godt å si
Også de svenske landslagsspillerne gleder seg over å få RBK-trener som sjef.

- Mitt inntrykk er at han er et sympatisk menneske. Jeg har mange kompiser som har hatt han, og de har bare godt å si. Det betyr mye at spillerne like han, sier Kim Källström til Aftonbladet.

IFK Göteborgs Tobias Hysén er helt enig.

- Han har jo mer eller mindre lykkes uansett hvor han har vært. Han virker fremfor alt å være en vinner i bunn og grunn, og det er viktig, sier han til fotbollskanalen.se.

- Som i Tromsø
Det eneste som later til å bekymre svenskene er løsningen med at Hamrén skal kombinere jobben som landslagssjef med trenergjerningen i Rosenborg ut august 2010.

Tidligere Tromsø-trener og svensk landslagssjef Tommy Svensson er blant ekspertene som misliker tanken på dobbeltarbeidet Hamrén nå står overfor.

- Det er ikke optimalt. Jeg var selv i samme situasjon da jeg tok over i 1990. Da ble jeg i Tromsø i tre måneder og skulle samtidig ta ut laget til landskampene. Det var veldig vanskelig. Det gjelder å holde fokus på to kanter, og det er ikke lett, sier han til fotbollskanalen.

Canal Plus-ekspert Jens Fjellström er enig.

- Det er absolutt ikke optimalt, men det blir nok størst problem for Rosenborg ettersom Hamrén ville til oss. Når han tar hånd om landslaget bruker han nok sine friskeste hjerneceller. Men om Hiddink klarte Chelsea og Russland samtidig, burde det finnes muligheter for at Hamrén kan løse dette fornuftig også, sier han. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere