Sverige med fem mål på 25 minutter

Foto: AP/Scanpix

Men de blågule slet lenge mot miniputten.

SAN MARINO - SVERIGE 0-5:

Det skulle gå hele 65 minutter før Sverige fikk sitt første mål i møtet med miniputten San Marino i EM-kvalifiseringen tirsdag.

Det sto 0-0 etter første omgang og det begynte først å løsne for svenskene etter at Davide Simoncini fikk sitt andre gule kort og ble utvist i det 53. minutt.

Men når det først løsnet, så løsnet det også skikkelig for tidligere Rosenborg-trener Erik Hamréns utvalgte.

Kim Källstrøm fikk endelig hull på byllen i det 65. minutt og fem minutter senere fulgte Christian «Chippen» Wilhelmsson opp med 2-0.

Martin Olsson, Tobias Hysén og Wilhelmsson igjen, sørget i tur og orden for at møtet med San Marino til slutt ble en hyggelig opplevelse for de blågule.

Resultatet betyr at Sverige fortsatt har et godt grep om andreplassen i gruppe E. Sverige ligger kun bak Nederland, med sine 18 poeng.

Nederlenderne er det imidlertid ingenting å gjøre noe med. De oransje har to kamper igjen og ligger hele seks poeng foran svenskene, som også har to oppgjør igjen.

Tirsdag ble Finland slått borte med 2-0. Kevin Strootman og Luuk De Jong scoret målene for VM-finalisten fra 2010.

Ungarn henger også med og har like mange poeng som Sverige, nemlig 18. Ungarerne har imidlertid én kamp mer spilt. Tirsdag ble Moldova slått 2-0 borte.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.