RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Pa Photos

Swansea bekrefter Rodgers-exit

Sist oppdatert:
Nå gjenstår kun formaliteter før Liverpool har fått ny manager.

Brendan Rodgers blir ny Liverpool-manager, hevder BBC.

Rodgers skal være enig om en treårsavtale med Anfield-klubben, og tar over styringen etter Kenny Dalglish, som fikk sparken etter en skuffende sesong.

Swansea bekrefter på sine hjemmesider at Rodgers er på vei til Liverpool.

- Jeg ble kontaktet av Liverpool tirsdag kveld, og de fortalte at de ønsket å snakke med Brendan angående den ledige managerjobben. Jeg diskuterte dette med Brendan, og han ønsket å snakke med Liverpool, skriver Swanseas styreformann Huw Jenkins onsdag kveld i en pressemelding.

Samtidig bekrefter de at Rodgers ønsker Liverpool-jobben.

- Etter at han har snakket med Liverpool, har han gitt meg beskjed om at han ønsker å takke ja til tilbudet om å trene Liverpool, fortsetter Jenkins.

Nå gjenstår kun formaliteter før Brendan Rodgers er ny Liverpool-manager.

- Vi har nå samtaler med Liverpool for å komme til enighet om kompensasjon. Vi skal prøve å komme i mål i løpet av de neste 24 timene, skriver Swanseas styreformann.

Må betale
Liverpool må trolig betale mellom 40 og 50 millioner kroner for å løse Rodgers fra kontrakten med Swansea.

Rodgers vil trolig være et omdiskutert valg på Anfield, og mange hadde nok håpet på et større navn. Men Rodgers imponerte i Premier League denne sesongen.

Han ledet Swansea til en sensasjonelt god ellevteplass i Premier League, i klubbens første Premier League-sesong noensinne. I Liverpool var skuffelsen langt større, etter å ha havnet helt nede på åttendeplass, og bak Everton for første gang siden 2005.

Rodgers takket egentlig nei til å diskutere den ledige Liverpool-stillingen, men skal ha blitt overtalt etter å ha blitt presentert for et nytt opplegg.

Best utenfor banen
Rodgers ble aldri noen stor fotballspiller, og måtte legge opp på grunn av en kneskade da han var 20.

Han ble hentet til Chelsea av José Mourinho i 2004, da portugiseren ønsket seg en ny sjef for talentakademiet. Etter hvert ble han forfremmet til reservelaget.

- Jeg liker alt med ham. Han er ambisiøs, og ser på fotball på ganske lik måte som meg selv. Han er åpen, lærevillig og liker å kommunisere, har Mourinho uttalt.

Han har vært hovedtrener siden 2008. Han startet managerkarrieren i Watford i 2008, ble hentet til Reading i 2009, og senere til Swansea i 2010. Der har han vært en umiddelbar suksess, med opprykk til Premier League i første sesong og fornyet Premier League-kontrakt på første forsøk.

KONKURRANSE: VINN EM-BALLEN.

Rodgers har fått mye skryt for sin evne til å utvikle seg selv som manager. Etter årets sesong gikk turen til Spania, der han besøkte flere av de spanske storklubbene for å hente nye impulser.

- Du forsøker alltid å lære av andre, å snappe opp noen av de små tingene de gjør, og jeg går absolutt ikke rundt og tror at jeg kan alt, sa Rodgers til thisissouthwales.co.uk før Spania-turen.

- En annen ting å huske på i min jobb, er at som trener blir du eldre, men spillerne dine er fortsatt unge. Du må passe på at du holder deg oppdatert med hva som skjer i sporten. Du må faktisk passe på at du holder deg i forkant av det som skjer i sporten, har Rodgers uttalt.

Lært av spanske lag
Han har vært på flere opphold i Spania, både i Valencia, Sevilla og Barcelona, for å kikke på hvordan det jobbes i disse klubbene.

Denne gangen skulle han treffe Vicente Del Bosque og følge med det spanske landslaget i fire dager.

Rodgers ble kjent med Del Bosque mens begge jobbet som ungdomstrenere, i henholdsvis Reading og Real Madrid.

- Det handler om å utveksle ideer med de beste, sier Rodgers, som sluttet seg til det spanske landslaget under deres treningsleir i Østerrike.

- Jeg har alltid vært en som vil lære, og her snakker vi om en gruppe spillere som har satt standarden for den moderne fotballen. Sjansen til å være rundt dem er viktig for min utvikling.

Ikke overraskende er han en stor tilhenger av spansk fotball. Det er ikke uten grunn at hans eget lag har fått kallenavnet «Swanselona».

- Jeg beundrer hvordan det spanske forbundet har utviklet sin filosofi. Flere av deres fotballskoler er blant de beste i verden, mener Rodgers.

KONKURRANSE - Vinn EM-ballen:
Vil du vinne EM-ballen som ble testet av LSK-spillerne? Alt du må gjøre for å være med i trekningen, er følgende:

1: Meld deg inn i vår Facebook-gruppe Sport Nettavisen.

2: Send en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no - merk mailen med «EM-ballen».

Vi trekker en vinner blant de påmeldte, og offentliggjør resultatet på vår Facebook-gruppe den 8. juni. Man må altså være medlem der for å kunne vinne.

Lykke til!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere