*Nettavisen* Sport.

Syk Puskas må selge premiene

Foto: (EPA/Scanpix)

Ferenc Puskas skal selge mer enn 100 personlige eiendeler under en auksjon i Storbritannia neste måned.

Ungarns mest berømte idrettsmann, som scoret 83 mål på 84 kamper for sitt land og bidro til at de dominerte fotballverdenen på 50-tallet, lider av Alzheimers sykdom og trenger medisinsk tilsyn døgnet rundt.

En veldedighetskamp i Budapest mellom Puskas XI og hans tidligere klubb Real Madrid klarte bare å samle inn 75.000 kroner til Puskas og hans familie. Real Madrid skal visstnok ha fått over ti millioner kroner for å spille veldedighetskampen, og er for øvrig også den klubben i verden som tjener mest penger.

Kampen var ment å skulle sørge for at Puskas ble sikret medisinsk behandling i lang tid fremover.

Blant gjenstandene som nå skal selges på Bonhams i Chester 2. november, er gullstøvelen han fikk for sine VM-mål, sølvmedaljen han fikk i VM i 1954 og en drakt signert av Pelé.

- Vi forventer stor interesse. Det er trist at han ikke er i så god form, men dette salget tilbyr en unik mulighet for fotballfans, sier talskvinne Rebecca Ruff til Reuters.

Puskas, som nå er 78 år gammel, skal også selge skoene han brukte under OL-finalen i Helsinki i 1952 og en minnemontasje fra Ungarns berømte 6-3-seier over England på Wembley i 1953.

Puskas kom til Real Madrid som 31-åring i 1958 og spilte seg for evig inn i klubbens historie da han scoret fire mål i 7-3-seieren over Eintracht Frankfurt i serievinnercupfinalen i 1960.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.