RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erlend Aas/Scanpix

Syk Wæhler ute mot Portugal

Sist oppdatert:
Sjekk hvem som stepper inn i midtforsvaret, samt alt annet du trenger å vite før krigen i Lisboa.

LISBOA (Nettavisen): Tradisjonen tro har Nettavisen publisert en rekke artikler før en landskamp i fotball. Her får du oversikt over hele dekningen vår.

Det viktigste først:

Kun timer før den viktige EM-kvalifiseringskampen mot Portugal, er det klart at Kjetil Wæhler er ute av den norske troppen.

Aalborg-spilleren har i løpet av natten blitt syk med oppkast og kvalme, og er uaktuell i midtforsvaret sammen med Brede Hangeland på Stádion da Luz.

- Det er klart at det er ødeleggende når vi har et midtstopperpar som vi har drillet så mye, sier assistenttrener Ola By Rise, ifølge nrk.no.

Demidov overtar plassen
Real Sociedad-spiller Vadim Demidov overtar midtstopperplassen.

- Jeg er sikker på at Vadim Demidov kommer inn og gjør en bra kamp, sier By Rise.

Wæhler har vært fast inventar på landslaget de siste årene, og til tross for suksessen han har hatt med Hangeland, har plassen før Portugal-kampen blitt mye diskutert. Alt tydet likevel på at 35-åringen nok en gang skulle få tillit fra start.

Nå må han altså se kampen fra tribuen (eller sengen? Eller toalettet?).

Det er ikke meldt om smitte og flere forfall fra troppen. Erik Huseklepp følte seg dårlig og trente ikke med landslaget torsdag, men er friskmeldt.

- Seier betyr EM
Kampen sendes direkte på Viasat 4 (sendestart: 19.40), men kan også følges direkte i vårt lynraske livesystem. Avspark er klokken 22.00.

Krigen i Lisboa blir den femte kampen av totalt åtte i kvalifiseringen til EM-sluttspillet i Polen og Ukraina. Norge topper gruppe H med ti poeng, mens Portugal og Danmark følger på de nærmeste plassene. Begge har sju poeng.

- Vinner vi lørdag, går vi til EM, mener Egil Drillo Olsen.

Ettmålstap kan bli gull verdt
1-2-tap er bra nok for Norge, konstaterer han samtidig i denne artikkelen. Det betyr selvsagt ikke at han vil være fornøyd, men det betyr at Norge fortsatt vil ha overtaket på Portugal.

Og det kan bli avgjørende når vi kommer til siste runde, som spilles 11. oktober. Selv om Brede Hangeland ikke liker å tenke slik:

- Det har jeg ikke brukt et sekund på.

Landslagssjef Egil Olsen har slitt mer med laguttaket denne gang enn han pleier å gjøre. I artikkelen Her er Drillos usikre kort kan du lese mer om årsakene til dette.

Kort fortalt skyldes det manglende spilletid hos mange i landslagstroppen, samt hvilken taktikk Drillo velger å satse på.

Usikre klubbframtider
En av dem som har slitt med spilletid, er Bjørn Helge Riise. Han fikk før denne samlingen beskjed om at Fulham nekter å slippe ham, selv om han kun spilte 28 minutter for londonklubben foregående sesong.

Da han landet i Lisboa, fikk han imidlertid beskjed om at manager Mark Hughes har sagt opp jobben, noe Riise synes er trist. Samtidig innser også han at dette betyr at han får en ny og bedre sjanse til å spille seg inn på laget.

Henning Hauger har også hatt forstyrrelser på klubbfronten under denne samlingen. Han er ønsket i Hannover, men må trolig bli i Stabæk ut sesongen.

Det er i det hele tatt mange som kjemper for å finne seg en ny klubb.

Kvalikkampen mot Portugal er således et strålende utstillingsvindu for John Carew (klubbløs), Christian Grindheim (vil bort fra Heerenveen), Morten Gamst Pedersen (benket i Blackburn), Bjørn Helge Riise (trenger førstelagsspill), Erik Huseklepp (rykket ned med Bari, som ennå ikke har betalt for overgangen hans) og nevnte Hauger.

Har overrasket før
Erik Huseklepp har slitt med forkjølelse, men spiller trolig fra start. Spørsmålet er om Drillo velger Moa Abdellaoue eller John Carew på topp i sitt 4-5-1-system. Landslagssjefen har faktisk flørtet med tanken på å stille i 4-4-2, men det blir nok 4-5-1 - selv om Drillo har overrasket før.

Det vet Nils Johan Semb alt om.

Han trodde nemlig det hadde klikket for Drillo da han fikk høre planene hans før møtet med Portugal i 1993.

Nettavisen er på plass i Lisboa og kommer med reaksjoner og fyldige saker etter kampslutt. Klikk her for å følge oss på Facebook.

PS. Mens Norge spiller borte mot Portugal lørdag, reiser Danmark til Island. Der har LSKs keeper planer om å hjelpe Drillos.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere