RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Syke tilstander i Barcelona

Espanyols argentiner Pochettino i duell med Barcelonas Henrik Larsson.
Espanyols argentiner Pochettino i duell med Barcelonas Henrik Larsson. Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Den tidligere Viking-spilleren Kjetil Thulin har opplevd nazismen i spansk fotball på nært hold. Her forteller han om marerittet han opplevde i lokaloppgjøret mellom Espanyol og Barcelona.

TV 2 Nettavisen setter denne uka fokus på situasjonen i spansk fotball, der rasisme og nazisme får fritt spillerom og er med på å ødelegge det som kanskje er verdens beste fotball-liga.

- Jeg var i Barcelona med en kamerat, og fikk ekstrabilletter til en lørdagskamp på hjemmebanen til Espanyol. Den inngangen vi skulle inn, ble voktet av politimenn med våpen og skjold, forteller Thulin til TV 2 Nettavisen.

- Plutselig begynte kameraten min å løpe. «Hei, vent!» ropte jeg, men han stoppet ikke. Jeg snudde meg og så at det stod en skinhead på minst to meter rett bak meg. En politimann rev meg til side og ba meg løpe vekk, forteller Thulin til TV 2 Nettavisen. Han løp opp på tribunen, på nøytral plass.

Barcelona vant kampen 3-1 eller 4-1, mener Thulin å huske.

- Fansen, som var inngjerdet, begynte å brenne flagg, rive ned stoler og hive dem på politiet. Og de ropte «Sieg Heil» til Barcelona-fansen, som satt øverst. Vi forstod ikke alt de ropte, men det handlet ikke om fotball. Når du gikk i nærheten av dem, visste du at de bare ventet på en unnskyldning for å ta deg, sier Thulin.

Han er glad for at han slapp helskinnet ut av stadion.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere