*Nettavisen* Sport.

Sykler alene til Cape Town

Foto: GARY HERSHORN (REUTERS)

Om ikke han har en skrue løs, så vil han få det - og nå har han fått Sir Elton John med på laget.

23.06.09 15:34

Bjørn Heidenstrøm skal sykle alene fra Oslo til Sør-Afrika for samhold i fotballfamilien.

Forglemmegei er symbolet til «The Shirt», og målet er å samle signerte fotballdrakter som skal syes sammen til verdens største drakt som skal vaie i vinden under fotball-VM i Sør-Afrika neste sommer.

Norske støttespillere er Flyktningerådet (NRC) og Nettavisen, men underveis vil en rekke kjente fotballpersoner stille opp for Heidenstrøms prosjekt.

Nettavisen støtter prosjektets grunnidé som er å sette flyktningeproblemet på dagsorden når fotball-VM for første gang skal arrangeres i Afrika. Å samle signerte fotballtrøyer fra en hel fotballverden er et flott symbol for å demonstrere hvilket samhold som skal til for å løse de enorme problemene som følger av at familier tvinges på flukt fra voldelige konflikter.

Men Nettavisen er bare en støttespiller i det som vil bli en imponerende rekke kjente personer etterhvert som Heidenstrøm tråkker seg sørover.

Sist ut er Sir Elton John - kjent fotballsupporter og popmusiker: - Det er utrolig supergull for prosjektet at en slik profil, en slik personlighet, en som har solgt så mange skiver, og som heier på Watford, ser visjonen i prosjektet og signerer laget sitt og blir med på symbolet «The Shirt», skriver Heidenstrøm i bloggen sin, hvor du kan følge sykkelturen dag for dag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Enmanns elektronisk orkester
Heidenstrøm har sitt daglige virke i Vålerenga, men er kanskje mest kjent for å sette fotball inn i andre sammenhenger - eksempelvis prosjektet Fotball against Crime og Vålerenga mot Rasisme.

Underveis til Kappstaden vil han opptre som et slags enmanns elektronisk orkester. Fra sykkelsetet vil han redigere bloggen, sende twitter-meldinger og laste opp bilder på Flicker og video på YouTube. Han har med seg håndholdt kamera, mobiltelefon, en bærbar pc og diktafon - og han kommer til å bli en beryktet gjest der det finnes trådløse nettsoner i Europa.

Fotballfamilien blir døråpner.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det er toppklubber, breddeklubber og fans som signerer sin drakter og levere inn til The Shirt. Prosjektet er testet og ved avreise har vi 187 signaturer fra diverse proff-, topp-, og breddeklubber. Kjendiser fra musikkens- og filmens verden har også bidratt som signerte fans på sine favorittdrakter, forteller Heidemstrøm.

Her er de viktigste lenkene:

Følg Bjørn Heidemstrøms blogg:The Shirt

Se bildene her:Gruppen The Shirt på Flickr

På Twitter kan du følge hans meldinger fra brukeren @theshirtno og du finner lenker til nye videoinnslag fra fronten av bloggen.

Første eksotiske innslag er møtet med OL-vinner Olaf Tufte og politiets beredskapstropp (Delta) på Mysen:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag