RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Marit Hommedal/Scanpix

Syndebukk mot gamleklubben

Sist oppdatert:
Sogndal tapte vestlandsderbyet etter at Kenneth Udjus slapp inn to enkle mål mot Brann.

BRANN - SOGNDAL 2-0:

Oppgjøret mellom Brann og Sogndal, som sparket i gang den tiende serierunden, var ikke bare en kamp om poeng.

Det var en kamp om ære. Et lokaloppgjør. Vestlandsderby. Storebror Brann mot lillebror Sogndal.

Det var Harald Aabrekks første kamp mot Brann siden han sluttet i assistenttrenerjobben i 2010 og ble hovedtrener i Sogndal.

Det samme var det for Eirik Bakke, Cato Hansen og Kenneth Udjus, som alle forlot Bergen til fordel for saftbygda før sesongen. Keeper Piotr Leciejewski gikk den andre veien.

Så ut til å bli helt - ble syndebukk
Brann stilte noe amputert uten toppscorer Kim Ojo, som soner karantene for tre gule kort, en skadet Erik Mjelde, og Rodolph Austin, som spiller Gold Cup for Jamaica. De rød beviste likevel at storebror er størst, og dominerte store deler av kampen. Uten seksmålsscorer Ojo slet imidlertid bergenserne med uttellingen.

Den store helten så dermed ut til å bli Sogndals keeper, Udjus, som spilte sin første kamp mot gamleklubben siden overgangen.

Isteden ble han syndebukken.

27-åringen avverget flere store Brann-sjanser i førsteomgangen, men etter pause hadde lankene tilsynelatende blitt kortere. Diego Guastavino fyrte av en Brann-kanon kvarteret før slutt, og Udjus, som hadde plassert seg litt for langt ut i boksen, måtte se ballen duppe ned i nettet.

Fem minutter senere bommet Sogndal-keeperen totalt på et utspill, og sendte ballen rett i beina på gamleklubben. 21-åringen Bjarte Haugsdal fikk tak i tabben, og scoret enkelt sitt aller første tippeligamål.

- Vi justerte de rommene som var åpne i førsteomgange, men det kom to mål ut av ingenting. Sånn er fotball. Denne gangen gikk det mot oss, sa en skuffet Aabrekk til Max etter tapet.

Brann på fjerdeplass
Kampen endte dermed 2-0 til Brann, som ikke bare vant poengene, med også æren, vestlandsderbyet og, for enkelte spillere, kampen mot gamleklubben.

Men poengene er selvfølgelig av relevans. Stor relevans.

Brann klatret til fjerdeplassen på tabellen med 16 poeng, men før resten av lagene har spilt sin tiende kamp. Seieren var nok dessuten viktig for bergensernes selvfølelse, etter to strake tap og ydmykende 4-0 mot Tromsø forrige serierunde.

- Det var en veldig deilig seier. Tålmodighet ble viktig, og vi lyktes til slutt, sa Brann-trener Rune Skarsfjord.

Sogndal, som hadde en svak sesongstart, men som har kommet noe sterkere tilbake med poeng i tre av de fem siste kampene, pryder fortsatt bunnen av tabellen. Bare Viking har færre poeng.

Dårlig nytt er det også at Bakke, som har slitt med kne- og ryggplager den siste tiden, måtte forlate gresset etter 40 minutter, tydelig skuffet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere