Synderen får kjeft

Foto: Scanpix/AFP

Joachim Löw var lite imponert over Miroslav Kloses kostbare utvisning.

18.06.10 16:54

TYSKLAND-SERBIA 0-1: Tyskland sjarmerte alle da de feide Australia av banen med 4-0 i sin åpningskamp, mens serberne ikke engang sjarmerte sine egne mødre da de fikk statistrollen mot Ghana i sin.

Med andre ord: Alt var duket for en komfortabel, tysk seier i fredagens kamp i Port Elizabeth.

Er det likevel én ting dette verdensmesterskapet har vist oss, er det at man ikke skal ta ting for gitt. VM-overraskelsene har kommet som perler på en snor, Sveits slo VM-favoritt Spania, Mexico slo Frankrike – og fredag smalt det en ny bombe.

Tyskland var riktignok det klart beste laget, men de hadde ikke tatt med i beregningen at de skulle møte Alberto Undiano Mallenco fra Ansoáin.

Kortstokkdommer
Spanias eneste pipeblåser i dette mesterskapet gjorde seg fort bemerket, og i løpet av den første halvtimen hadde han delt ut fem gule kort i en ikke spesielt tøff kamp. Isolert sett var kortene greie nok, men lista var lagt lavt, og det gikk som det måtte:

Miroslav Klose var på etterskudd, prøvde å ta ballen fra Dejan Stankovic, men endte opp med å ta beina på Inter-spilleren. Klose hadde gult fra før, og kunne notere seg for en rekordtidlig dusj.

- Han skulle vært mer forsiktig der, sier Tysklands trener Joachim Löw, mens måljegeren mer var opptatt av dommer Mallenco.

- Jeg forsøkte å ta ballen, og det var ikke noe frispark. Dommeren skulle gitt meg en advarsel i stedet for å gi meg det gule kortet, sier Klose til Football365.

Vanket det refs til Klose, vanket det mål til serberne. Det gikk nemlig fort etter at Bayern-spissen tuslet slukøret mot dusjen.

Bare to minutter var spilt med en mann mer da Krasic slo et glimrende innlegg inn til Zigic. Fyrtårnet headet elegant ned til en umarkert Milan Jovanovic, som fra tre meters hold hamret inn ledermålet.

Høyst ufortjent, men tyskerne lot seg ikke knekke av den grunn.

Med en mann mindre spilte germanerne som de hadde en mann mer, og anført av Mesut Özil og Thomas Müller kjørte tyskerne på i et forrykende tempo. Det så bra ut, og enda bedre da Nemanja Vidic bestemte seg for å bytte idrettsgren.

Straffemiss
Manchester Uniteds vanligvis så solide stopper kastet seg bakover på et tysk innlegg fra venstresiden, og fikk elegant lobbet lærkula videre med høyrelabben.

- Straffe, sa dommer Mallenco, «takk!», sa Lukas Podolski, «bare hyggelig», svarte Vladimir Stojkovic, og reddet ellevemeteren enkelt.

Og gikk det marginalt med luft ut av ballen da Podolski klinte til, gikk lufta til gagns ut av tyskerne etter straffemissen.

Riktignok beholdt de mye av spillet, men serberne var brått det farligste laget, og kom på den ene kontringene etter den andre: Zigic hamet ballen i tverrliggeren, mens den kommende Liverpool-spilleren Jovanovic satte lærkula i stolpen, uten at det ble noen flere nettkjenninger på serberne.

Det gjør likevel ikke mye - Serbia, Tyskland og Ghana står nå alle med tre poeng i gruppe D, som dermed er helt åpen. Slår Ghana Australia lørdag kan man faktisk ende opp med tre lag på seks poeng - skulle også Serbia slå Australia i sin siste kamp, samtidig som Tyskland slår Ghana.

At gruppen skulle bli så spennende etter ghanerernes og tyskernes solide spill i innledningen hadde vel de færreste trodd?

PS. Det er den TOTALE målforskjellen som teller ved poenglikhet i årets VM, ikke innbyrdes oppgjør.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag