Syv tiltalt for kampfiksing

RETTSSAK: Til uken starter rettssaken mot de syv som er tiltalt i kampfiksingssaken i norsk fotball.

RETTSSAK: Til uken starter rettssaken mot de syv som er tiltalt i kampfiksingssaken i norsk fotball. Foto: Eivind Michaelsen (Mediehuset Nettavisen)

Kampfiksingsskandalen i Norge kommer opp for retten til uken.

28.02.15 13:02

Førstkommende mandag starter rettssaken mot totalt syv personer, fem av de tiltalte er fotballspillere, som er siktet for grovt bedrageri.

Forholdene stammer tilbake til 2012, og går ut på at de fem spillerne skal ha mottatt store pengesummer for å bevisst tape fotballkamper.

Fakta

Fakta om kampfiksingssaken

Fengselsstraff
Strafferammen for grovt bedrageri er inntil seks år i fengsel, dersom de skulle bli funnet skyldige, samt en kraftig bot.

Under rettssaken, som vil gå over flere uker i Oslo tingrett, må de fem fotballspillerne forklare seg.

Det er resultatmanipulering av og pengespill på kampene Østsiden – Follo og Frigg – Asker som har ført til tiltalene i saken. De tiltalte spillerne er Formose Pape Mendy, Drin Shala, Saif Haydar Jafar (Follo), Alban Shipshani og Fredrik Alexander Notice (Asker).

Skal ha mottatt store pengesummer
Påtalemyndigheten hevder at de fem skal ha mottatt til sammen inntill 200.000 kroner i betaling for å ha manipulert resultatet i kampene.

Tre av spillerne spilte under denne perioden for Follo, og de skal ha gjort sitt for at laget tapte 4-3 mot Østsiden fotballklubb 24. juni, 2012.

Den andre kampen det skal dreie seg om, er mellom Frigg og Asker. To Asker-spillere skal ha mottatt penger for å sørge for at laget tapte kampen, som til slutt endte med 7-1-tap for Frigg.

Under rettssaken skal flere fotballprofiler innta vitneboksen i Oslo tingrett.

Kjetil Siem er blant vitnene som vil forklare seg i retten, og også tidligere Odd- og Asker-trener Gaute Larsen er innkalt som vitner i saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.