Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tabbe gjorde livet surt for Solskjær

Foto: Jan Kåre Ness/Scanpix
Sist oppdatert:
Molde tapte mot Haugesund igjen. Les alt om runden her!

Etter 54 minutter av søndagens oppgjør mellom Haugesund og Molde kom vertenes Alexander Söderlund alene igjennom med keeper.

Haugesund-spilleren banket ballen opp i undersiden av tverrliggeren og ned på streken. TV-bildene viste at ballen aldri var inne i mål.

Men akkurat det var linjemannen uenig i. Han signaliserte scoring til hjemmelaget og dommer Tore Hansen hadde ikke annet å gjøre enn å godkjenne «målet».

- Det er ikke så mye å mene om det. Er det ikke mål, så er det ikke mål, men linjemannen trodde vel det var mål, da, sier Molde-sjef Ole Gunnar Solskjær til Canal Pkus.

- For oss var dette en spillemessig opptur, men vi får med oss null poeng. Det er mindre enn vi hadde håpet på, sier manageren videre.

Tok ledelsen
En klar tabbe av dommerteamet, men en avgjørelse Haugesund likevel kunne glede seg over. Scoringen ble dermed Søderlunds andre for kvelden

Samme mann hadde nemlig sendt vertene opp i 1-0-ledelse før pause. Høyreback Vegard Skjerve slo inn og Søderlund stupheadet inn ledermålet.

Det var ellers en jevn første omgang på Haugesund stadion der begge lag hadde muligheter, men vertene tok best vare på sine sjanser.

Søderlund kunne fort også økt til 2-0 før hvilen, men en god Espen Bugge Pettersen forhindret scoring. For Molde hadde Jo Inge Berget den største sjansen.

Den tidligere Udinese-spissen rundet FKH-keeper Per Morten Kristiansen, men klarte ikke å treffe mål. Returen satte Joshua Gatt svakt utenfor på nesten blank kasse.

I andre omgang kom altså dette feilaktige målet fra Søderlund. Molde klarte aldri å svare i løpet av de gjenværende minuttene og dermed ble det tap for Ole Gunnar Solskjærs menn.

Også forrige sesong ble det tap for Molde på Haugesund stadion. Den gang vant hjemmelaget med hele 5-0 over romsdalingene.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Kaosklubbenes møte
Både Fredrikstad og Stabæk har slitt økonomisk den siste tiden. Begge klubbene er også tippet å få en tøff sesong i Tippeligaen. Søndag møttes de.

Og allerede etter fire minutter tok gjestene ledelsen ved Fanck Boli. Tidligere Stabæk-keeper Jon Knudsen var ikke patent og spissen tok vare på en retur.

Vertene skulle imidlertid slå tilbake raskt. I det 14. minutt sørget Tarik Elyounoussi for at lagene var like langt. Og rett før pause ble det mer å juble for.

Et innlegg fra kant endte etter hvert opp hos Etzaz Hussain. Den tidligere Manchester United-spilleren gjorde ingen feil da han kontant satte ballen i buret.

I andre omgang sørget Alex Valencia for en at det ble en flott kveld for FFK. Elyounoussi satte fart og spilte til Valencia som sikkert satte inn 3-1.

Den definitive spikeren i kista satte Andreas Lundgren inn i det 76. minutt, mens Benjamin Dahl Hagen gjorde ydmykelsen total drøye fem minutter før slutt.

Nytt tap for Odd
Odd Grenland åpnet sesongen på miserabelt vis da det ble tap for Sogndal i premieren. Søndag fortsatte nedturen for Dag Eilev Fagermos gutter i Stavanger.

Skienslaget hevet vel nivået noen hakk fra forrige kamp, men måtte også reise tomhendte hjem fra møtet med Viking. André Danielsen ble matchvinner for hjemmelaget.

I det 75. minutt dunket midtbanemannen til fra rundt 25 meters hold og navnebror André Hansen måtte kapitulere. En flott scoring.

I møtet mellom Sogndal og Hønefoss på Fosshaugane endte det målløst søndag. Det betyr at vertene, som før sesongen ble dømt nord og ned, nå står med fire poeng fra to kamper.

Kampene søndag
Haugesund - Molde 2-0
Haugesund stadion
1-0: Alexander Søderlund (15')
2-0: Alexander Søderlund (54')

Fredrikstad - S tabæk 5-1
0-1: Franck Boli (4')
1-1: Tarik Elyounoussi (14')
2-1: Etzaz Hussain (41')
3-1: Alex Valencia (53')
4-1: Andreas Landgren (76')
5-1: Benjamin Dahl Hagen (84')
LES MER: - Dette var veldig spesielt

Sogndal - Hønefoss 0-0
Fosshaugane Campus
LES MER: Her er to gjerrige nykommere

Viking - Odd Grenland 1-0
Viking stadion
1-0: André Danielsen (75')
LES MER: - Det var en tålmodighetsprøve

Lillestrøm - Rosenborg 2-2
Åråsen
1-0: Johan Anddersson (7')
1-1: Steffen Iversen (11')
2-1: Luke Rodgers (78')
2-2: Mikael Dorsin (90+3')
LES MER: - Det er en skandale

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!