RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tabben som gjorde ham usynlig

Foto: TV 2 Sumo
- Det var jævla tøft, sier André Hansen, som nå er i ferd med å ta en grusom hevn.

LA MANGA (Nettavisen): Nettavisen vil i tiden fremover presentere spillere vi tror kommer til å bli profiler i Tippeligaen denne sesongen.

Først ut var Molde-nykommer Martin Linnes (20) og Aalesunds kantspiller Christian Myklebust.

Nå er turen kommet til Odd Grenlands André Hansen (22).

Han tar seg tid til en prat med Nettavisen etter en trening på La Manga, og humøret er godt. Han har etablert seg som ubestridt førstekeeper på Odd Grenland, og fremtidsutsiktene er strålende.

Men slik har det ikke alltid vært. Han fikk sin tippeligadebut i Lillestrøm som 19-åring, men oppholdet på Åråsen ble ingen suksess.

- Jeg slo ikke ut i full blomst i Lillestrøm. Men jeg fikk muligheten når det kokte som verst, i 2009. Laget hadde tatt to poeng på ni kamper, og i en slik situasjon er det ikke lett å komme inn. Jeg hadde en halvveis tabbe i den første kampen (mot Brann), og en svær tabbe mot Start i den andre kampen. Hadde jeg ikke fått den tabben, så kanskje jeg hadde fått spille videre, for resten av de to kampene gikk fint, påpeker Hansen.

Glemmer ikke tabben
Og tabben mot Start var av den gigantiske sorten. John Anders Bjørkøy spilte en ball tilbake til egen keeper, men ballen spratt på en gresstust, over beinet til André Hansen og i mål.

Han var 19 år da han gjorde den skjebnesvangre tabben i sin andre tippeligakamp. Men alt som ikke dreper deg, gjør deg sterkere, og det gjelder også for André Hansen.

- Det var jævla tøft. Jeg husker jeg så opp på klokka, og det hadde bare gått seks minutter. Det er ikke noe gøy. Men det jeg tok med meg fra den kampen, er erfaringen. Jeg måtte vel gjennom ti intervjuer der alle spurte om hvordan det var å gjøre den tabben. Det er én erfaring. Jeg lærte også mye av det som skjedde etterpå, for det var som sagt bare spilt seks minutter, og det var en hel kamp igjen, forteller han.

- Jeg skulle gjerne vært den tabben foruten, men når man ser på det i ettertid, lærte jeg mye av det. Men den ble skjebnesvanger for hvordan karrieren utviklet seg i Lillestrøm, og jeg spilte jo ikke noe etterpå, sier Hansen.

- Drepte motivasjonen
Og akkurat det er fortsatt sårt for den unge keeperen. Det er tydelig at han synes det var urettferdig av daværende LSK-trener Henning Berg å aldri la ham få sjansen til å revansjere seg.

- Greit at han benket meg etter den kampen, det er trenerens valg, men at man aldri får en sjanse til å gjøre opp for seg, det skjønte jeg lite av. Sesongen etter spilte jeg ikke et minutt, jeg spilte ikke en cupkamp engang. Det dreper motivasjonen, sier Hansen, som riktignok spilte én kamp for LSK i 2010, da han måtte steppe inn for Stefán Logi Magnússon, som hadde blitt utvist kampen i forveien.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Nå er alt så meget lysere for 22-åringen, og han nyter dagene som førstekeeper i Odd Grenland. Han har også vokst på tilliten han har fått i Skien.

- Det betyr alt. Det er noe helt annet å gå på trening når man vet at man skal spille kamp på søndag. Jeg føler at jeg har tatt store steg, og er glad for å være i Odd Grenland. Her har jeg fått et nytt miljø og nye impulser. Og her får jeg spille. Det er alfa og omega, sier Hansen.

Med i keeperprosjekt
Odd Grenland-spilleren er for tiden en del av Norges fotballforbunds nye keeperprosjekt, der seks unge, norske keepere skal følges opp for å skape fremtidige landslagskeepere.

- Det står i beskrivelsen av prosjektet at de håper å få frem én eller to landslagskeepere innen 2014, så man har jo gjort noe riktig når man er med der, sier André Hansen til Nettavisen.

Han er klar på hva som må til for at han skal bli en av dem som tar steget opp på A-landslaget.

- Jeg må gjøre det samme som jeg har gjort hele tiden, trene hardt og spille kamper. Sånn som i fjor, da jeg fikk 30 kamper i ligaen, det betyr mye for utviklingen og selvtilliten. Får man spille, kommer utviklingen av seg selv. Men man må selvsagt legge ned en voldsom innsats på treningsfeltet, men jeg liker å trene, så det er ikke noe problem, avslutter han.

Gjorde Lillestrøm en stor feil som ikke satset på ham? Ta diskusjonen under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere