*Nettavisen* Sport.

Tabelleder – og misfornøyd

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Men nå kan Kjetil Rekdal få rett i nok et forhåndstips.

25.03.10 09:11

HØNEFOSS-AALESUND 0-2:

De avsluttet fjorårssesongen med å vinne cupfinalen, og de oransjefargede har ikke vært noe dårligere i starten på 2010-sesongen.

- Jeg tror Aalesund kan bli årets positive overraskelse, sa Kjetil Rekdal da Nettavisen pratet med ham en ukes tid før seriestart. De færreste valgte å høre på den normalt så dyktige spåmannen, og plasserte sunnmøringene rett over nedrykksstreken.

De kunne ikke vært lenger unna.

Etter to serierunder er Aalesund de eneste med full pott (før Rosenborg-Start-kampen mandag), og i målprotokollen står sunnmøringene med fem for og ingen imot. Søndagens store helt ble den jamaicanske landslagsspilleren Demar Phillips, som scoret begge Aalesunds mål. Det første målet kom før Hønefoss-publikummet fikk satt seg ned i ferske Tippeliga-stolene på AKA Arena, da venstreflanken dunket inn ledermålet fra kort hold, det andre kom i det det samme publikummet var på vei til pølseboden.

Nitrist for Hønefoss
Phillips ville vente litt med påfyllet, og heller øke målkontoen. På slaget 45 minutter utnyttet bortelaget en horribel pasning fra Paul Obiefule, innlegget fra Parr fant Phillips i midten, som enkelt headet inn 2-0.

Andreomgangen var ren transportetappe for Aalesund, som kunne koste på seg å misbruke et par fete sjanser. Hønefoss hadde lite å vise fram, og dermed var det kanskje ikke så skuffende at kun drøyt 2.700 tilskuere møtte opp til klubbens første hjemmekamp i toppdivisjonen - 1.500 færre enn hva klubben selv hadde spådd. Ekstra ille ble det også for hjemmelaget da Christian Traoré ble utvist i sluttsekundene. Verst er det på topp, siden november har HBK kun score et mål, og nå håper Ole Bjørn Sundgot at klubbens investorer vil bringe målpotent blod til klubben.

- Det spissene presterer her i dag, er rett og slett ikke godt nok, sier HBK-treneren til TV 2.

Mer fornøyd var Kjetil Rekdal, men resultatet til tross, noe stort glis etter årets andre seier var AaFK-treneren ikke.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Tabelleder – og misfornøyd
- Jeg er ikke fornøyd med prestasjonen, det er mange ustrukturerte ting vi må luke vekk, sier Kjetil Rekdal til Nettavisen.

AaFK-treneren er langt fra å ta av etter at Aalesund søndag kveld befestet sin plass på tabelltoppen. Han mener det er mange tilfeldigheter som gjør at klubben nå befinner seg der de er.

- Vi har hatt to middels kamper, med både svake og sterke perioder.

- Men jeg så på Stabæk-Vålerenga i går, og vi er langt unna det pasningsspillet som de kan vise.

Tror ikke på medalje
Noen tro på noen topplassering har dermed AaFK-sjefen ikke.

- For å klare medaljer, må du ha kvalitet og dybde i alle ledd. Det har vi ikke, slår Rekdal kategorisk fast.

- Noe å glede seg over etter tabelltopp, fem mål og ingen baklengs, da?

- Det er klart at alt det er hyggelig, vi er kjempefornøyd med å ha scoret så mange, ikke sluppet inn noen, og å ha full pott. Poengene kan bli svært verdifulle ved slutten av sesongen, og jeg tror vi kommer langt høyere på tabellen enn det vi gjorde i fjor, sier Rekdal til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.