RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Takk og farvel til Carew og co.

Foto: EPA/SCANPIX
Sist oppdatert:
Evertons unggutter slo Aston Villa ut av FA-cupen.

EVERTON - ASTON VILLA 3-1:

Aston Villa trøbler mot Premier League-lagene i FA-cupen. 12 av de 14 siste sesongene er det lag fra samme nivå som har tatt rotta på Villa. Nå er det 13 av 15, for søndagens FA-cupkamp skulle vise seg å ikke være noe unntak fra regelen.

Det var to av Premier Leagues mest formsterke lag som skulle gjøre opp om avansement i FA-cupens femte runde søndag. Villa kan skilte med en foreløpig tredjeplass i Premier League, mens Everton følger på sjetteplass.

Straffedramatikk
Dermed var det duket for et dramatisk oppgjør på Goodison Park. Ungguttene fra Everton viste seg imidlertid sterkest i en kamp som kunne skilte med straffer, handsing på streken, og tette dueller.

Det tok ikke mer enn fire minutter før Everton fant veien til nettmaskene, etter en noe pussig situasjon. Tim Cahill headet mot mål etter en corner, men Stilijan Petrov lekte keeper og handset på streken. 17 år gamle Jack Rodwell kom imidlertid snikende ved stolpen og kunne sette ballen i nettet. Mens Everton jublet for scoring, kunne Petrov prise seg lykkelig over å slippe ustraffet fra det hele.

Fire minutter senere slo Villa tilbake. Tony Hibbert kom på etterskudd mot Gabriel Agbonlahor, dommeren pekte på straffemerket, og til tross for at James Milner ikke vartet opp med en perle fra ellevemeteren, var det godt nok til utligning.

Bare nesten for Carew
I det 24. minuttet var det derimot Evertons Mikel Arteta som viste seg sikker fra straffemerket. Steve Sidvells felling av Victor Anichebe var foranledningen til straffen.

Etter pause tok Villa i større grad over kampen, og John Carew var svært nære en utligning kvarteret ut i andreomgangen. Brad Friedel måtte strekke seg så lang han var for å slå til corner.

Men nære på hjalp ikke Carew og co.

14 minutter før full tid, sov Villa-forsvaret. Victor Anichebe benyttet anledningen til å servere Cahill på bakerste stolpe. Dermed var det spikeren i kista for Villas FA-cuphåp.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere