RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
senborg's celebrates his first goal during the Champions League Group B football match agaisnt Rosenborg at the Mestalla stadium in Valencia, 06 November 2007.
senborg's celebrates his first goal during the Champions League Group B football match agaisnt Rosenborg at the Mestalla stadium in Valencia, 06 November 2007. (Foto: Diego Tuson/Scanpix-AP)

«Takk, Rosenborg»

Sist oppdatert:
Medier i hele Europa hyller Rosenborg etter seieren over Valencia.

Få trodde det var mulig for Rosenborg å kopiere seieren over Valencia på Lerkendal da lagene møttes på Mestalla.

Men trønderne gjorde det umulige og nå vanker det skryt.

- Til tross for at de var i Valencias bakhage og Ronald Koeman hadde sin første kamp som trener for spanjolene, var ikke seieren mindre overbevisende enn den i Norge for to uker siden. Rosenborg utspilte sin falleferdige motstander i lange perioder, skriver Sky Sports.

SE BILDENE FRA FESTEN OG DISKUTER SEIEREN NEDERST I ARTIKKELEN.

«Rosenborg blev Rosenbomb»
Også i Sverige ble Rosenborgs bragd lagt merke til.

- Det var en kveld for gamle Buster-nostaligikere. Den lille, sjanseløse fetteren fra landet mot den verdensvante storbyboeren. Takk Rosenborg, skriver Aftonbladet.

- Det er et fantastisk resultat. Jeg tror de kan gå videre nå, sier tidligere landslagssjef for Sverige, Tommy Svensson, til den svenske avisen.

- Rosenborg blev Rosenbomb i Valencia, skriver Expressen

- Helt utrolig
Svenskene er over seg av begeistring etter Rosenborgs resultat.

- Det er bare å gratulere. Det er fantastisk at man kan spille så taktisk riktig mot et spansk topplag, sier Thomas Nordahl i TV6.

Nå er Rosenborg svært nær et avansement fra den steinharde gruppen med Chelsea, Valencia og Schalke 04.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Jeg begynner å tro at Rosenborg greier dette, sier Johan Mjällby.

Glenn Hysén måtte krype rundt Lerkendal etter å ha vært stor i kjeften før Rosenborgs møte med Chelsea. Denne gang hadde han ikke lovet noe. Det er han glad for nå.

- Helt utrolig. Og se hvordan de spilte. De vant ikke på flaks. De spilte jo dem jo virkelig ut hjemme på Lerkendal. Så de har absolutt en god sjanse til å gå videre, sier Hysén.

- De fikk et skikkelig kick da de slo dem hjemme, noe de selvfølgelig tok med seg. Men egentlig er det helt sykt når man ser på tabellen i den norske ligaen, fortsetter den gamle Liverpool-stopperen.

- Verst mulig debut
I Spania er de mest opptatt av Valencias fall enn Rosenborgs seier. Ronald Koeman fikk alt annet enn en drømmestart som valenciatrener.

- Nederlenderen fikk en verst mulig debut. Tap for en motstander som ikke bare vant, men ga ham et bad. Det satte lys på manglene i et dødt lag uten sjel og uten ledere, skriver sportsavisen AS.

De har ingen tro på at Valencia kan ta seg videre i Mesterligaen.

- Kollapsen var total og et tredje mål kunne ha kommet. Et mirakel må til hvis Valencia skal gå videre i Mesterligaen, skriver de.

Den rivaliserende sportsavisen Marca tror Valencia gikk på en undervurderingstabbe mot nordmennene.

- Denne seieren tok nordmennene svært nær neste runde i Mesterligaen. Etter besøk av Viking, Molde, Moss, Skeid, Fyllingen, Lyn og Lillestrøm, så måtte det bli Rosenborg som klarte å ta seieren med seg hjem. Gjennom historien har de norske lagene som har besøkt landet vårt reist hjem med tap eller i beste fall uavgjort. 19 ganger har spanske lag hatt besøk av norske lag i europeiske turneringer. 13 ganger har det spanske laget vunnet og fem ganger har det endt uavgjort. At denne dårlige trenden nå ble brutt, forteller mye om nivået det er på lagene i Mesterligaen, hvor ingen lag skal kan bli undervurdert, skriver de.

Hvor langt kan Rosenborg gå i Mesterligaen? Ta debatten nederst i artikkelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere