*Nettavisen* Sport.

Takker klubben for at han ble benket

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Det opplever vi ikke at fotballspillere gjør ofte!

Tarik Elyounoussi spilte ikke et eneste minutt av de fem siste seriekampene til Hoffenheim før vinterpausen kom. Han var enten på benken eller helt ute av laget. Uten at det er grunn til å bekymre seg for hans framtid i Bundesligaen.

- Jeg var sliten. Jeg spilte fotball fra tidlig i januar til desember uten ferie. Man kjenner det litt, både i kropp og hode, forteller Tarik Elyounoussi til Nettavisen.

25-åringen trengte rett og slett fri.

- Jeg hadde en god dialog med trenerteamet og fikk litt ekstra fri i noen dager for å se om det kunne hjelpe, men det hjalp ikke. I stedet ble vi enige om at jeg slapper av og er positiv på trening og backer opp de andre som skal spille. Jeg fikk også en ferieuke ekstra, så jeg har fått tre uker ferie nå. Det var kjempedeilig.

Nå er han imidlertid i full gang med forberedelsene til siste halvdel av sesongen. Hoffenheims neste ligakamp blir borte mot Nürnberg 25. januar. Det er en kamp Hoffenheim bør vinne. Fra Hoffenheims 12.-plass og ned til Freiburg på kvalikplass skiller bare fire poeng.

Roser treneren
Elyounoussi har fått med seg mye siden han slo igjennom i Fredrikstad som 17-åring. Et mislykket opphold i nederlandske Heerenveen, et utlån i Lillestrøm, retur til Fredrikstad, overgang til Rosenborg og så kom tyske Hoffenheim på bordet med en kontrakt i juli i fjor.

2013 inneholdt dermed både sesongoppkjøring og seriespill for Rosenborg og så det samme med Hoffenheim. Sånt kan ødelegge en spiller. Derfor er Tarik Elyounoussi takknemlig for at Hoffenheims sportslige ledelse viste forståelse og samarbeidsvilje.

- Ja, absolutt. De er veldig flinke på det, flinke til å gi feedback. Treneren vår (Markus Gisdol, red. anm.) er veldig åpen og flink. Han kjenner spillerne her og vet hva som skal til for at hver og en av dem skal prestere. Han merker om spillerne er friske og raske og kan gi en ekstra uke fri til dem som ikke er det, sier Elyounoussi til Nettavisen.

Mindre kynisk enn Nederland
Den marokkofødte østfoldingen er imponert over hvordan Hoffenheim drives.

- Jeg har kommet til en veldig, veldig bra klubb. Vi har en fantastisk spillergruppe, et bra trenerteam og fantastiske fasiliteter. Jeg tror ikke folk skjønner hvor stort Bundesliga er. Det er en veldig kul liga å være i. Det er dritkult, sier den sympatiske 25-åringen entusiastisk.

- Hva er forskjellene på Heerenveen og Hoffenheim?

- I Nederland var det mer kynisme. Spillerne tenkte mer på seg selv. Det var litt tøffere. Og så hadde jeg fire trenere på det oppholdet jeg hadde. Det er ikke kult å bytte trener hele tiden.

- Nå er jeg eldre og har erfaring. Hoffenheim er en familieklubb. Gruppen er veldig positiv og alle skal hjelpe hverandre. Det er litt det samme som i Norge. Det hadde jeg ikke forestilt meg på forhånd. Vi hører jo at Tyskland er tøft, Tyskland er et maskineri og sånne ting.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: PepsiCo

Sa nei til tolk
Elyounoussi stortrives, med andre ord. Han har dessuten begynt å få tak på språket.

- Ja, jeg skal ikke si jeg prater bra, men jeg prøver meg og forstår det meste som blir sagt. Jeg får med meg det som skjer. Vi har noen som er fra Brasil og andre land, og de har sine egne tolker på treningsfeltet. De spurte også meg, men jeg ville ikke ha det. Det satte de pris på.

- Hvordan ser du på sjansen for spilletid etter vinterpausen?

- Nå kjennes det veldig bra. Kroppen er bra, hodet er til stede, og det har gått bra i treningskampene. Jeg har spilt bra til nå, forteller den norske landslagsspilleren.

Den dribleglade midtbanespilleren har for øvrig fått flere strenger å spille på. Tidligere denne uka ble det kjent at Tarik Elyounoussi er med i den nye, storstilte og globale reklamekampanjen til Pepsi Max.

Der er han i godt selskap. Fotballstorheter som Lionel Messi, Vincent Kompany, Sergio Agüero, Robin van Persie og Mario Gomez er også med.

- Det er jo kult, det må jeg si, å få være en del av Pepsis globale team. For meg er dette en stor ære, konstaterer Tarik Elyounoussi overfor Nettavisen.

Annonsebilag