RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Takker Liverpool for vrakingen

Liverpool mente David Nugent var for dårlig. Nå skal Portsmouth-stjernen terrorisere Premier League.

Mange mente David Nugent nærmest var et enmannslag i Preston forrige sesong, og at de i alle fall ikke ville endt så høyt som 7. plass om det ikke var for 22-åringen.

Han scoret 15 mål, og ble den første utespilleren utenfor Premier League siden Michael Gray i 1999 som spilte for Englands A-landslag.

- Beste som har skjedd meg
Men for åtte år siden så det ikke så bra ut.

- Du er ikke god nok, var den klare beskjeden 14-åringen fikk fra Liverpools juniortrenere.

- Det var tøft å bli frigitt av Liverpool som 14-åring, men samtidig tror jeg at man har større sjanse for å lykkes senere hvis man blir frigitt så tidlig – i stedet for to-tre år senere. Viljen min var stor for å lykkes, og nå vil jeg si at det beste som har skjedd meg var at Liverpool slapp meg, sier han.

- Men det hadde vært morsomt om de ville kjøpe meg for 250 millioner om noen år, når de kunne hatt meg gratis tidligere, legger han til.

Etter at Liverpool lot ham gå, fortsatte han med å spille søndagsfotball. Der fikk en Bury-speider øynene opp for ham. Han kontaktet klubbens juniortrener som ga Nugent sjansen.

- Vi tapte min første kamp for juniorlaget 4-3, men jeg scoret et hat trick foran klubbens formann. Han ga meg en juniorkontrakt på stedet, sier Nugent glisende.

Etterpå har det egentlig gått en vei.

Han debuterte for Bury 16 år gammel, scoret 18 mål på 88 kamper for klubben og fortsatte i Preston. Der ble det 33 mål på 94 kamper, blant annet et supermål hvor han startet på egen banehalvdel, driblet halve Crystal Palace og plasserte ballen opp i nettaket.

Se målet her (ekstern lenke).

Studerte McManaman
Mye av æren for suksessen skal kanskje den tidligere Liverpool-legenden (?) Steve McManaman ha. Nugent studerte McManamans spill, og plukket opp mye fra driblefanten.

Skulle han velge er det imidlertid ikke Liverpool, men Everton han virkelig vil spille for hvis han noen gang skulle forlate Portsmouth.

- Det er ingen tvil om at jeg gjerne spiller for Everton. Alle vet at jeg er en Everton-fan. Jeg var en stor fan av Duncan Ferguson, og forhåpentligvis får jeg spille for dem en gang i karrieren. Jeg tror jeg kan klare det. Da jeg var i Liverpool hadde jeg alltid på meg Everton-drakta under det røde Liverpool-utstyret, ettersom jeg hatet å gå i rødt, humrer han.

Mange nye
I Portsmouth slipper han i alle fall å gå i rødt. Der blir det mer blåfarget – som i Everton. Og Nugent er ikke den eneste spennende nykommeren Harry Redknapp har hentet inn.

Midtbanestjernen Sulley Muntari ble hentet for 85 millioner kroner fra Udinese, etter å ha blitt koblet til Manchester United, Roma, Inter, AC Milan og Juventus de siste par årene. I tillegg er den dribleglade spissen John Utaka kommet fra Rennes.

Kombinerer man disse spennende navnene med dem som imponerte i Portsmouth allerede i fjor, bør Portsmouth kunne kjempe om en plass i nærheten av Uefa-cupen.

Helt bakerst har de en matchvinner i David James. Keeperen har rekorden i antall kamper uten baklengsmål i Premier League, og kan stoppe alt når han har dagen. Foran ham viste Sol Campbell seg som en glimrende investering i fjor. Med Campbell og James var Portsmouth umulig å få hull på i deler av forrige sesong. Det hjalp også at relativt ukjente Linvoy Primus også hadde en knallsesong i forsvarsrekka.

Klarer trioen Campbell/James/Primus å levere noe som ligner på det de gjorde under fjorårssesongen skal bare det være nok til at Portsmouth holder seg langt unna nedrykksstriden.

Forover på banen var unggutta Matthew Taylor og Gary O´Neill tidvis glimrende i fjor, og med seg på midten hadde de en god Pedro Mendes.

Kanu, Benjani og Lomano LuaLua hadde ansvaret helt framme, og gjorde en god jobb – selv om fremtiden til Kanu er noe usikker akkurat nå.

Må bli bedre offensivt
Det offensive er også det som først og fremst gjør oss usikre på hvor høyt Redknapps menn kan klarte denne sesongen. Defensivt bør det holde bra, men fremover er de nok avhengig av at nykommerne Utaka/Muntari slår til – eller at noen av spissene som allerede er i klubben utvikler seg voldsomt. I alle fall for å kunne nærme seg toppen enda mer.

Portsmouth ser imidlertid ut til å kunne etablere seg midt på Premier League-tabellen, og bare det må ses på som en prestasjon av laget som slet voldsomt før Redknapp overtok styringen.

Hva tror du om Portsmouth i år. Si din mening i kommentarfeltet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere