Takker Real for seriegullet

Foto: AP/Scanpix

75.000 Valencia-fans kastet seg ut i en spontan gullfest da laget deres sikret seriegullet i Spania med en 2-0-seier over Sevilla. Og klubbpresidenten takket Real Madrid.

10.05.04 11:45

Vicente og Baraja scoret målene da Valencia vant 2-0 borte mot Sevilla søndag kveld, og sørget for å gi Valencia sju poengs forsprang på Real Madrid to runder før slutt.

Klubben hadde ikke vunnet ligaen på 30 år da Rafael Benítez overtok trenerjobben. Nå har de vunnet to ganger på tre år.

- Det er ikke lett å vinne to titler på tre år. Suksessen tilhører hele laget, sa Benítez til Marca.

Han kunne godt sendt noen takkens ord til Real Madrid også, som har tapt fire av sine fem siste seriekamper. Valencias klubbpresident Jaime Ortí sendte en rettmessig takk til hovedstadens hvitkledde aristokrat.

- De fire tapene på fem kamper avgjorde ligaen. Det er sjelden Madrid taper så mange kamper, og vi er takknemlige, sa Ortí.

Mens 3.000 fans hadde blitt med på turen til Sevilla, samlet 75.000 hjemmeværende fans seg på Plaza de Ayuntamiento i sentrum av Valencia for å feire og feste. Fyrverkeri og tradisjonell bilhorn-tuting akkompagnerte musikkorpsene som spilte klubbsangen.

Allerede mandag får de sjansen til å hylle heltene sine. Da kommer seriemesterne hjem til en rundtur i åpen buss og en stor fest på Mestalla stadion.

Mesterskapet var det sjette i Valencias klubbhistorie. Det er likevel et stykke fram til Real Madrids 29 mesterskap og Barcelonas 16.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.