RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tallene som bør bekymre Liverpool

Foto: Reuters / Skjermdump nifs.no/altomfotball.no
Sist oppdatert:
Det ble en lite hyggelig Boxing Day for Brendan Rodgers & co.

STOKE - LIVERPOOL 3-1 :

Liverpool-manager Brendan Rodgers var full av optimisme etter den gode kampen mot Fulham forrige uke.

Det spørs hva han sier etter kampen mot Stoke onsdag kveld, for Liverpool tapte til slutt fortjent 3-1 på Britannia etter en trist forestilling sett med røde øyne.

Når sesongen er 19 kamper gammel, altså halvspilt, er det på tide å kikke nærmere på hva Liverpool-manager Brendan Rodgers har fått til i sin debutsesong på Anfield.

Tallene taler sin klare tale.

Tabellen øverst viser stillingen etter 19 runder forrige sesong, da Kenny Dalglish fortsatt satt ved makten på Anfield. Tabellen nederst viser stillingen etter 19 runder i Brendan Rodgers første del av Liverpool-karrieren.

På samme tidspunkt forrige sesong, hadde Liverpool 34 poeng. I år er fasiten fattige 25 poeng.

Ifølge BBC har Liverpool aldri hatt færre poeng etter 19 runder siden regelen om tre poeng for seier ble innført.

Med tanke på at Liverpool endte på en skuffende åttendeplass forrige sesong, bør det bekymre Rodgers at han allerede er ni poeng bak fjorårets skjema.

Selve kampen bør også bekymre Brendan Rodgers. Liverpool-sjefen oppsummerer 1-3-tapet slik:

- Vi fikk en perfekt start, med sesongens første straffespark. Vi kunne ikke spurt om mer, men forsvarsspillet vårt resten av kampen skuffet meg. Vi kan ikke skylde på noen andre enn oss selv, sier Rodgers ifølge BBC.

Han mener den tidlige ledelsen gjorde Liverpool nervøse.

- Vi klarte ikke kontrollere kampen etter at vi tok ledelsen. Men Stoke gikk i krigen med hjertet først. Vi visste at det skulle bli vanskelig, men vi kom aldri skikkelig med i kampen, sier han.

Første omgang ble en målrik affære, og før fem minutter var spilt hadde hvert av lagene scoret én gang hver.

Liverpool kom best i gang, da dommeren pekte på straffemerket etter at Luis Suarez ble revet ned i feltet av Ryan Shawcross. Det var sesongens første straffespark for rødtrøyene, og Steven Gerrard gjorde ingen feil fra elleve meter.

Stoke slo tilbake
Det tok imidlertid kun tre minutter før hjemmelaget utlignet.

Shawcross slo en lang ball opp i banen, Kenwyne Jones duellerte mot Daniel Agger, og Liverpool-stopperen stusset ufrivillig ballen videre til til Jonathan Walters. Martin Skrtel var uheldig og skled, og Walters satte ballen i mål til 1-1.

Etter 12 minutter fikk Kenwyne Jones selv æren av å score, da han headet inn en corner på nærmeste stolpe. For å sitere Arne Scheie: Man redder mange mål i løpet av en sesong hvis man har folk på hver stolpe når det skal forsvares corner. Det hadde ikke Liverpool, og Stoke tok ledelsen.

Flere mål ble det ikke i første omgang, og Brendan Rodgers valgte å gjøre grep i pausen. Inn kom Raheem Sterling, ut gikk Suso.

Sterling satte umiddelbart preg på kampen, og i det 46.spilleminutt burde han ha fått en målgivende pasning. Luis Suarez tok imidlertid ikke vare på frispillingen.

Da skjedde det som ofte skjer i fotball, motstanderen går i angrep og scorer.

Vakker scoring
Kenwyne Jones var nok en gang involvert, og spissen fant Jonathan Walters med et innlegg. På flott vis tok Walters med seg ballen på brystet og dunket den mot mål i samme bevegelse.

Pepe Reina strakk seg så lang han var, men maktet ikke å hindre scoring og Stoke gikk opp i 3-1. Liverpool er dermed det første laget som slipper inn tre mål mot Stoke denne sesongen.

Liverpool prøvde å kjempe seg tilbake i kampen, men klarte aldri å slå tilbake.

Stoke rykker dermed opp på en åttendeplass på tabellen, to poeng bak Arsenal på plassen foran. Liverpool ligger på 10.plass.

Liverpools neste kamp i Premier League kommer allerede på søndag, når de skal spille bortekamp mot bunnlaget QPR. Stoke møter Southampton på hjemmbane førstkommende lørdag.

Les mer om Boxing Day-fotballen her.

Les flere saker fra 2012:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere