RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tallene som ryster Premier League

Foto: Getty Images / All Over Press
- Tøffe tider for engelsk fotball, sier spisshelt.

Andelen engelskmenn som får spille i Premier League synker. I 2007/08-sesongen var andelen 35,25 prosent. Denne sesongen er andelen på hjemlige spillere nede på 31,8 prosent.

Det er langt lavere enn for spansk, tysk, italiensk og fransk fotball. I La Liga står spanjoler for 59,4 prosent av spilletiden denne sesongen.

I 1. Bundesliga er tallet 50 prosent. For Serie A er tallet 45,4 og i fransk Ligue 1 51,1.

Ifølge BBC har skotter (3,22 prosent), walisere (3,12) og nordirer (0,93) til sammen færre spilleminutter i Premier League enn franske spillere (7,98).

- Det er tøffe tider for engelsk fotball. Alle vet at engelsk fotball ikke er så sunn som den burde. Jeg er redd det vil ta tid, sier tidligere England-kaptein Alan Shearer.

Gjør skade
Stadig flere utlendinger i Premier League gjør at det blir enda vanskeligere å få skikk på et landslag som har gjort det for vane å skuffe i internasjonale mesterskap.

- Premier League er et flott produkt som du kan selge over hele verden, men for landslaget gjør den stor skade. Du har alle disse pengene som flyter rundt, men samtidig går grasrotfotballen tilbake, sier tidligere England-stjerne Chris Waddle.

Vil aldri vinne igjen
Den tidligere nordirske landslagsspilleren Billy Hamilton er bekymret.

- Dersom ikke Premier League eller Championship innfører et tak for antall utlendinger, vil statistikken bli enda verre for Nord-Irland. Og dersom Premier League ikke innfører et tak på fire-fem utlendinger, kan jeg fortelle dere at England aldri vil vinne en turnering igjen, sier Hamilton til BBC.

England vant fotball-VM på hjemmebane i 1966. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere