RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tallene som skremmer Fotball-Europa

NESTEN USLÅELIGE: Arjen Robben og Bastian Schweinsteiger dominerer både i Tyskland og internasjonalt.
NESTEN USLÅELIGE: Arjen Robben og Bastian Schweinsteiger dominerer både i Tyskland og internasjonalt. Foto: Kai Pfaffenbach (Reuters / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Vær så god, neste!

BAYERN M. - ARSENAL 1-1:

Arsenal kom til München vel vitende om at det måtte et lite mirakel til for at londonlaget skulle vinne en plass i kvartfinalen av årets Champions League.

Mirakelet kom ikke.

- Herlig innsats i kveld, synd at det ikke var nok. Nå er det bare å reise seg og gjøre seg klar for en stor kamp til helgen, skriver Arsenals Aaron Ramsey på Twitter.

Bayern München ledet 2-0 etter første kamp, og Bayern München har ikke for vane å tape på hjemmebane. Bayern München har ikke for vane å tape i det hele tatt.

Denne sesongen har laget til Josep Guardiola spilt 24 kamper i hjemlig serie uten å tape. Faktisk har det tyske laget bare tapt tre av sine 81 siste kamper dersom vi ser regner med hjemlig serie, hjemlig cup og Champions League de to siste sesongene.

Av disse 81 kampene har Bayern vunnet 70 og bare tapt 3. Laget er regjerende mester i hjemlig serie, hjemlig cup og Champions League, og har en målforskjell på 239-46 på disse 80 kampene.

Det er 193 plussmål på 81 kamper, det.


Frekk Podolski

Tirsdag ble det 1-1 hjemme mot Arsenal, i en kamp som aldri ble skikkelig spennende, ettersom Bastian Schweinsteiger scoret det første målet.

Det medførte at Arsenal måtte score tre ganger for å avansere på Bayerns bekostning, gjennom bortemålsregelen.

- Bayern har svakheter som alle andre lag, og når du scorer kan alle bli nervøse. Da vi gjorde det, trodde vi at vi hadde en sjanse, men vi klarte det bare ikke. Kanskje manglet vi litt kvalitet i den siste pasningen, sa Alex Oxlade-Chamberlain tilUEFA.com ifølge NTB.

Lukas Podolski utlignet til 1-1 med en herlig scoring da han dundret ballen forbi Manuel Neuer fra nesten død vinkel - rett nok etter at han var i overkant aktiv med armen da han stjal ballen fra Philipp Lahm.

TRØSTEMÅL: Lukas Podolski sørget for 1-1-målet.


Situasjonen var tvilsom, og man kan nokså enkelt argumentere både for og imot et frispark til Bayern München der.

Kampens dommer, nordmannen Svein-Oddvar Moen, konkluderte med at det ikke var frispark, og det er i grunnen greit nok.

- I ni av ti tilfeller får Lahm frispark på det, men det er ikke helt feil å vinke spillet videre, heller, for han faller lett framover der, mener Rune Bratseth i Viasat 4s studio.

Straffebom

På overtid falt Arjen Robben svært villig inne i Arsenals straffefelt i en duell med Laurent Koscielny. Moen blåste for straffespark. Nok en hendelse som det er mulig å diskutere, nok en beslutning i favør av Bayern.

Slik er det gjerne med lag i medgang - de får ofte vippet marginene over på sin side.

- Hvis han ikke dømmer på den første, bør han kanskje la den andre gå også, sier Strømsgodsets trener Ronny Deila i Viasat 4-studioet.

- Men da blir det ikke rettferdig fordelt. Nå gikk den ene mot Bayern og den andre mot Arsenal, påpeker Bratseth.

Lukasz Fabianski reddet uansett straffesparket fra Thomas Müller, med føttene, og kom seg på beina raskt nok til å forhindre tyskeren fra å nå ballen først der den lå på streken og ventet på besøk.

Kampen endte dermed 1-1. Det var mer enn nok for Bayern München til å slå Arsenal ut av Champions League.

Vær så god, neste!

Kvartfinalene trekkes 21. mars.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere