RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TAPTE: Adam Lallana og Liverpool fikk lite til mot Southampton.
TAPTE: Adam Lallana og Liverpool fikk lite til mot Southampton. Foto: John Sibley (Reuters)

Tamt Liverpool tapte første semifinale

Sist oppdatert:
Southampton tok første stikk i jakten på finaleplass.

SOUTHAMPTON - LIVERPOOL 1-0:

Liverpool tapte den første semifinalekampen i ligacupen mot Southampton onsdag kveld. Returkampen spilles 25. januar.

Det var lite som stemte for Jürgen Klopps menn på St Mary's og bortelaget slet med å skape store sjanser mot et kompakt hjemmelag.

Nathan Redmond ble den store helten for hjemmelaget med sin scoring i første omgang og vertene hadde flere muligheter til å få et enda bedre resultat med seg før returen på Anfield, men Liverpools utskjelte keeper Loris Karius, vartet opp med flere gode og viktige redninger.

- Jeg brude scoret fire i dag. Jeg var ikke alltid like oppmerksom på hvor god tid jeg hadde, men jeg skal lære av de feilene. Vi vant i hvert fall kampen og tar med en ledelse til Anfield, sier Redmond ifølge BBC.

- Står og ser på

Liverpool trillet mye ball, men fikk til lite offensivt.

- Southampton lar seg ikke lure av det Liverpool prøver på, sa MAX-kommentator Kenneth Frdheim et stykke ut i andre omgang.

Ekspertkommentator Bengt Eriksen var enig.

- Det er ikke så mye å la seg lure av, heller. Liverpools spillere stpr bare og ser på han som har ballen, sukket Eriksen, tydelig oppgitt.

Med 1-0-tap har Liverpool fortsatt gode muligheter for avansement til finalen i ligacupen. Manchester United og Hull kjemper om den andre finaleplassen og førstnvente lag vant flrste oppgjør med 2-0.

Liverpools Jürgen Klopp var heller ikke fornøyd.

- Vi var i god form før kampen, men vi taklet det dårlig å få et mål imot. Hva som egentlig skjedde, må jeg se nærmere på. Returkampen kommer til å bli annerledes. Ingen må tro at dette er avgjort, sier han ifølge BBC.

Redmond-show

Liverpool og Roberto Firmino fikk den første store sjansen i kampen, men brasilianeren, som startet sesongen så friskt, ble stoppet av keeper.

Adam Lallana fikk ballen av Emre Can og headet ned til Firmino, som sto godt plassert i feltet, men Fraser Forster sto også godt plassert og reddet.

Etter dette handlet det meste om hjemmelaget.

20 minutter var spilt da Nathan Redmond fikk sin første store sjanse i omgangen. Et innlegg fra Cedric gikk over Jay Rodriguez og havnet hos Redmond. Han avsluttet og bare en god Loris Karius hindret scoring.

Like etter skulle det lykkes for Redmond. Den hurtige kantspilleren ble spilt fri av Rodriguez og gjorde ingen feil alene med Liverpools keeper.

Rett før pause fikk Redmond nok en sjanse. Denne gangen spilte Ryan Bertrand fram, men igjen stoppet Karius avslutningen fra Redmond.

Coutinho tilbake

Liverpool var tidvis svake i første omgang og klarte ikke å få fart i angrepsspillet. Southamptons forsvar hadde stort sett god kontroll.

Andre omgang var lenge en begivenhetsfattig affære og etter 62 minutter valgte Liverpool-manager Jürgen Klopp å sette inn Philippe Coutinho.

(artikkelen fortsetter under bildet)

MÅLSCORER: Nathan Redmond jubler for sin scoring.

Brassen har vært ute med skade en periode og ikke spilt siden hjemmemøtet med Sunderland i ligaen. Georginio Wijnaldum gikk ut.

Men selv med Coutinho på banen slet Liverpool med å finne ut av vertenes forsvar og det ble mye på kryss og tvers, uten resultat.

Southampton la seg etter hvert svært dypt i banen og satset på kontringer og lot seg ikke stresse av at Liverpool fikk trille mye ball.

Med fem minutter igjen fikk Southampton en ny gigantsjanse.

Shane Long kom i stor fart, tok seg forbi Lucas, og slo en smart ball på tvers til Redmond. Kantspilleren vippet ballen over Karius, men den gikk i tverrliggeren og ut, før Liverpool med nød og neppe fikk klarert.

Nærmere scoring kom ingen av lagene og det endte 1-0.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere