*Nettavisen* Sport.

Tannløst Roma ydmyket i toppkamp

Foto: Filippo Monteforte (AFP)

Napoli er i ferd med å nå gammel storhet.

13.02.11 08:53

ROMA - NAPOLI 0-2:

De var avhengig av seier, Roma, for å holde fast ved håpet om en topplassering i årets Serie A før møtet med Napoli på Olympiastadion i den italienske hovedstaden lørdag kveld.

Men det John Arne Riise og hans lagkamerater viste gjennom de 90 minuttene mot Napoli, var nok til å konstatere at laget ikke vil bli å regne med når de edleste metallene skal deles ut i mai.

Vertene skapte lite og ingenting foran motstandernes mål, og etter en lite innholdsrik førsteomgang var det Napoli som viste styrke etter hvilen.

Fem minutter ut i andre omgang fikk gjestene tildelt straffespark, og Edison Cavani satte kaldt inn ledelsen for gjestene.

Uten at det så ut til å vekke Roma, som ikke klarte å finne ut av gjestenes forsvarsspill.

Syv minutter før full tid kom den berømte spikeren i kista, da Cavani satte inn sitt andre mål for dagen ved å skli ballen inn i nettet etter et innlegg fra Paolo Cannavaro.

Det betyr at Roma blir å finne hele 13 poeng bak serielederne Milan, helt nede på sjuende plass på Serie A-tabellen.

Napoli på sin side er i ferd med å gjennomføre sin beste sesong i Italia siden laget vant gullet med Diego Maradona på laget i 1991.

Klubben, som har vært gjennom en økonomisk krise og spilt så lavt som i Serie C de siste årene, erMilans største utfordrer i kampen om gullet - tre poeng bak laget fra motebyen.

Inter er fem poeng på plassen bak, men med to kamper til gode på de to tetlagene.

PS. Tidligere på dagen utklasset Milan nedrykkstruede Parma med 4-0 hjemme på San Siro. Clarence Seedorf og Antonio Cassano scoret målene i første omgang, mens Robinho nettet to ganger etter hvilen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.