*Nettavisen* Sport.

Tap for Aleesami i Serie A-debuten

DEBUT OG NEDERLAG: Haitam Aleesami og Palermo tapte ligapremieren på hjemmebane. Bildet er fra en samling med landslaget. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Palermo skuffet foran hjemmefansen.

PALERMO - SASSUOLO 0-1:

Haitam Aleesami måtte tåle 0-1-tap mot Sassuolo i sin første Serie A-kamp for Palermo søndag.

Den norske landslagsbacken ble solgt til Palermo fra svenske IFK Göteborg i sommer og fikk tillit fra start på en slags venstre vingbackrolle i serieinnledningen.

Ifølge rapportene hadde 25-åringen flere offensive raid i løpet av kampen.

Det hjalp imidlertid ikke Palermo, som tapte hjemmekampen 0-1 foran 17.000 tilskuere.

Den italienske profilen Domenico Berardi scoret oppgjørets eneste mål etter 31 minutter på et straffespark forårsaket av Slobodan Rajkovic. På overtid ble serberen utvist.

Palermo har byttet trener sju ganger siden november i fjor og reddet plassen i Serie A med nød og neppe forrige sesong.

Aleesami debuterte for Palermo i den italienske cupen tidligere denne måneden. Da ble det 1-0-seier over Bari.

Milan-seier

Med kinesiske eiere er det duket for nye tider i Milan, og søndag kveld ble sesongen sparket i gang med Vincenzo Montella som trener på San Siro. Carlos Bacca og keepertalentet Gianluigi Donnarumma spilte hovedrollene i 3-2-seieren over Torino.

Bacca, spissen som er blitt linket bort fra klubben i hele sommer, scoret alle tre målene for Milan, men måtte dele matchvinnertittelen med 17 år gamle Donnarumma, som reddet et straffespark på overtid.

Colombianske Bacca sendte Milan i ledelsen like før pause med en herlig stupheading, før Andrea Berlotti utlignet tre minutter etter hvilen. Ytterligere to Bacca-scoringer, et på innlegg og et på straffe, gjorde at det sto 3-1 med 30 minutter igjen å spille.

Da Torino først reduserte på overtid og deretter fikk straffe, virket det som Milan hadde rotet bort seieren, men en kjemperedning av Donnarumma reddet en trepoenger. Milans Gabriel Paletta fikk for øvrig sitt annet gule kort ved straffesituasjonen.

Etter kampen kunne Bacca røpe at det utspilte seg dramatikk ved krittmerket før Milans straffespark. M'Baye Niang hadde nemlig også lyst til å score mål.

- Niang ville ta straffesparket, men treneren hadde valgt meg, og jeg var selvsikker. Jeg må beklage overfor Niang, men jeg var nødt til å oppfylle min sønns drøm, sa Bacca, som ikke ønsket å ta æren for seieren.

- Jeg scoret målene, men alle fra treneren og spillerne til fansen bidro til suksessen.

Inter-tap

Milan-rivalen Inter fikk en heller dårlig start på sesongen. Frank de Boer tapte sin første seriekamp med laget 0-2 borte for Chievo etter to baklengs i annen omgang.

Napoli, forrige sesongs serietoer, fikk heller ingen drømmeåpning mot Pescara. Napoli lå under 0-2, men to scoringer av Dries Mertens på tre minutter i annen omgang reddet 2-2 og ett poeng.

Øvrige resultater i Serie A søndag: Atalanta – Lazio 3-4, Bologna – Crotone 1-0, Genoa – Cagliari 3-1, Empoli – Sampdoria 0-1. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag