*Nettavisen* Sport.

Tap i Jönsson-debuten

Foto: PATRIK STOLLARZ (Afp)

Svensken startet RBK-karrieren med å tape for spansk motstand.

20.01.11 23:58

LAS PALMAS - RBK 2-1:

Rosenborg åpnet best, men måtte til slutt se seg slått av spanske La Palmas i en treningskamp på Gran Canaria torsdag kveld.

Trønderne dominerte oppgjøret den første halvtimen, og både Mushaga Bakenga og Morten Moldskred hadde gode sjanser til å sende det norske laget i føringen.

Men da uttellingen uteble var det i stedet motstanderen som gikk opp og scoret rett før pause.

Las Palmas fikk hjørnespark, og Rosenborg klarte ikke å klarere skikkelig, og en Las Palmas-spiller fikk kjempet ballen i mål. Vertene hadde også et frispark som gikk treverket like i forkant av fulltrefferen.

Spanjolene fortsatte å styre spillet etter pause, og selv om trønderne hadde ballen mye, var det hjemmelaget som var farligst i angrep.

Og etter 68 minutter fikk det på ny uttelling. Simen Wangberg tapte en hodeduell mot en Las Palmas-spiller, og ballen gikk over Daniel Örlund og i nettet.

Syv minutter før slutt skulle Rosenborg få sitt trøstemål. Anthony Annan spilte igjennom til Morten Moldskred på siden, som la inn. På bakre stolpe ventet Mikael Dorsin og det sto 2-1.

Flere mål ble det imidlertid aldri, og dermed måtte RBK og trener Jan Jönsson tåle tap i årets første treningskamp.

PS. Rade Prica pådro seg ifølge rbk.no en strekk i ankelen under kampen og måtte gå av. Det skal ikke være alvorlig for svensken.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag