Taper aldri i november

RBK har statistikken på sin side før kveldens skjebnekamp mot Panathinaikos. Trønderne har aldri tapt en Champions League-kamp på eget gress i november-kulden.

24.11.04 16:40

Høstmørke, kulde og Champions League-fotball på Lerkendal er en fin kombinasjon. Siden 1995 har Rosenborg spilt seks november-kamper på hjemmebane i storturneringen. Det har endt med fire seirer og to uavgjorte og 11-3 i målforskjell.

Fordel av kulden
Roar Strand har vært med på hele Rosenborgs Champions League-eventyr. Han synes det er vanskelig å si noe om hvorfor trønderne gjør det så skarpt når det nærmer seg advent.

- Jeg vet ikke helt hva det kommer av, men vi har vel kanskje en liten fordel av kulden, sier Roar Strand til TV 2 Nettavisen.

Onsdag klokken 12 var det null grader og tett snøvær i Trondheim. Utover ettermiddagen og kvelden skal det bli noe mildere, men det er likevel langt igjen til greske forhold.

- Det snør voldsomt, så forholdene er ikke akkurat fristende. Men grekerne gleder seg nok enda mindre enn oss.

Få klager
Roar Strand har møtt en rekke verdensstjerner på Lerkendal under forhold som må regnes som ekstreme for spillere som har sitt daglige virke i andre enden av Europa. Men veteranen kan ikke huske å ha hørt motstanderne klage over vær og spilleforhold.

- Det var jo veldig surt og kaldt da vi slo Real Madrid 2-0 i 1997, men jeg kan ikke si jeg husker noen spesielle episoder. Jeg skjønner jo at de fleste ikke liker å spille under slike forhold, men det er ingen som klager over det, sier Strand.

34-åringen er frisk og rask og klar til innsats i kveldens kamp. Et oppgjør RBK må vinne for å ha sjansen til avansement.

- Vi må vinne, og har troen på at vi skal klare det. Vi følte oss snytt i Hellas, da vi tapte 1-2. I den kampen burde vi ha sikret tre poeng, så jeg håper det blir revansje i kveld.

Her er oversikt over RBKs hjemmekamper spilt i november:
22. november 1995: Rosenborg - Legia Warszawa 4-0
20. november 1996: Rosenborg - IFK Göteborg 1-0
27. november 1997: Rosenborg - Real Madrid 2-0
25. november 1998: Rosenborg - Athletic Bilbao 2-1
8. november 2000: Rosenborg - Bayern München 1-1
12. november 2002: Rosenborg - Lyon 1-1

I 1999 spilte trønderne sin siste hjemmekamp 27. oktober. Den endte med 2-0-seier over Boavista. To år senere ble Celtic slått med samme sifre 23. oktober. I fjor deltok ikke Rosenborg i Champions League, men i den siste førjulskampen på eget gress i UEFA-cupen ble det 0-0 mot Røde Stjerne (29. oktober).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.