*Nettavisen* Sport.

Taper Rosenborg seks på rad?

Foto: Ned Alley (Scanpix)

Trøndernes trang til å komme på rett kjøl kan sende Hønefoss ned.

18.11.12 11:29

Sportspills meny søndag
V64 Boden: Vi stoler på Robban!

V5 Biri: Et gaveløp!
Oddstips 1: Lillestrøm er i siget
Oddstips 2: Brann gir bort seieren
Tippetips: Taper RBK seks på rad?

Tippeligaen: Skaderapport
Tippeligaen: Dramatikk i siste runde
Premier League: Helgens runde
Premier League: skaderapport

Den siste runden av Tippeligaen 2012 starter klokken 18.00, og vi finner alle oppgjørene på søndagskupongen. De fire siste oppgjørene er hentet fra dansk superliga, Primera Division og Serie A.

Bonuspotten er oppe i 800.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

Vi fortsetter vår testpilot på tippetipsene, og vil kun omtale de tre kampene vi mener er kupongens sikreste, de to kampene vi mener det er klar verdi på i forhold til folkerekka, samt den kampen som har størst interesse utover de fem kampene som blir omtalt.

PS. Gi oss mer enn gjerne tilbakemeldinger på hva dere synes om dette oppsettet. Enten nederst i artikkelen, på vår Facebook-side eller på e-post. Vi skal evaluere denne eventuelle omleggingen neste uke, og tar gjerne flere tilbakemeldinger enn de vi allerede har fått.

DE TRE VI TROR MEST PÅ

3. Lillestrøm - Haugesund
Tippeligaen. Lillestrøm ender rundt midten og her handler det om å avslutte med stil foran sine egne. Lillestrøm har hentet inn mye nytt i laget og trenger en seier her for å bevise at de har et godt lag, tross alt. Resultatene har vært variable, men de tre siste er vunnet og spillet har tidvis vært glitrende.

Arild Sundgot og Stefan Logi Magnusson er langtidsskadet. Frode Kippe (sykdom i familien) har stått over de siste kampene. Ruben Gabrielsen er uaktuell.

Haugesund ender også rundt midten. De vant 1-0 hjemme mot Viking forrige runde, som vi tipset om, og det var viktig, men trolig også det siste Haugesund gjorde i Tippeligaen denne sesongen. I dag forventer vi ingenting av dem, i en lite betydningsfull bortekamp som dette. Resultatene i bortekampene den siste tiden har vært nedslående, med et lite unntak for 2-2 i Ålesund sist, men der hadde de griseflaks med dommeravgjørelsen.

Geir Ludvig Fevang er usikker.

Dette ligner en hjemmeseier, her tror vi Lillestrøm vil mest og kan best. H i kamp 3.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

4. Sogndal - Brann
Tippeligaen. Sogndal tapte 1-2 borte for nedrykksklare Stabæk forrige runde, og dermed ble de stående på kvalikplass for nedrykk. Med tap i dag risikerer de direkte nedrykk, Fredrikstad er bare ett poeng bak. Resultatene til Fredrikstad, Hønefoss og Sandnes Ulf er dermed med på å avgjøre Saftbygdas skjebne, og det enkleste er å vinne på Fosshaugane i dag og sikre plassen selv. Det er rent gull for Sogndal at de har hjemmekamp mot Brann, naboen som neppe ønsker å sende dem ned og som har mistet gnisten fullstendig uansett.

Taijo Teniste og Ahye Aye Elvis er ute med skader, mens Azar Karadas (ankel) er usikker.

Brann tapte 0-2 hjemme for Tromsø sist, og ser ferdige ut. Det var det tredje strake tapet og uten mulighet for å klatre på tabellen, forventer vi lite av bortesvake bergensere i dag. 3-2-9 borte totalt.

Amin Askar, Marcus Jonsson og Christain Kalvenes er ute. Piotr Leciejewski og Tomasz Sokolowski rekker trolig heller ikke kampen mot Sogndal. Hassan El Fakiri og Fredrik Nordkvelle er usikre.

Det blir gjerne hjemmeseier når disse møtes, og vi mener alt peker på hjemmeseieren igjen. Brann har ingen interesse av å vinne dette, tvert imot. H i kamp 4.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

6. Tromsø - Odd
Tippeligaen. Tromsø blir nummer 4. Det skiller for mye på målforskjellen både til Rosenborg over og Viking under til at noe annet skal være mulig. 10-4-0 og målforskjell 32-7 hjemme på Alfheim. I dag skal statusen som sterkt hjemmelag bekreftes og fansen skal få en siste liga-triumf før cupfinalen neste helg.

Målvakt Marcus Sahlman er tilbake i trening og kan muligens rekke sesongavslutningen.

Odd har vunnet sine to siste hjemmekamper, mens det ble tap 2-4 i Fredrikstad på forrige reise. En plass rundt midten er sikret, til tross for poengtrekk. I dag har Odd trolig lite å hente og lite å bevise også.

Alexander Olsen er eneste fravær.

Tromsø lader ikke opp til cupfinalen med å tape siste seriekamp på Alfheim, det har vi liten tro på. De er råsterke på eget kunstgress og her møter de et lag som ikke har noe spesielt å spille for. H i kamp 6.

HER ER DET FARE PÅ FERDE

1. Fredrikstad - Molde
Tippeligaen. Fredrikstad ligger på nedrykk, men med seier er det håp, dersom resultatene i Sogndal, Hønefoss og Sandnes Ulf sine kamper går deres vei. Uavgjort er ikke nok, så her må Fredrikstad gi alt for seier. 4-2 mot Odd og 1-0 mot Rosenborg i de to siste gir håp, men denne kampen vil leve sitt eget liv, det er fullstendig vinn eller forsvinn i Plankebyen.

Kevin Dure, Mads Hansen og Thomas Holm er nok en gang ute. Andreas Landgren og Jørgen Horn er suspenderte. Det er synd for Fredrikstad at de ikke kan stille sitt sterkeste lag i denne skjebnekampen.

Molde har vunnet gull for annen gang på rad. Nå handler det om å fullføre med stil, og trener Solskjær lover at de tar kampen på alvor og vil stille et sterkt lag. Noe annet hadde vært unfair play overfor de andre lagene i bunnstriden. Likevel vet alle at Molde spiller helt uten press på seg her, og de har en viktig kamp mot FCK i Europa League på torsdag, som de må vinne.

Even Hovland og Magne Hoseth er uaktuelle. Etzaz Hussain er suspendert.

Et desperat, defensivt svekket Fredrikstad må gå all in på eget gress her, og dette kan bli både spennende og hjerteskjærende. Molde er det beste laget, men har ikke vunnet mer enn 4 av 14 bortekamper og er best tjent med å spare krefter til Europa League. Men for syns skyld må de score, og her får vi trolig en god del mål. HU i kamp 1.

2. Hønefoss BK - Rosenborg
Tippeligaen. Hønefoss lever farlig. Hønefoss ble trukket ett poeng for bruk av en ikke spilleberettiget spiller, men anket og det førte frem. Dermed står klubben på 33 poeng. Uavgjort vil være nok til at Hønefoss ikke rykker direkte ned, og vi beklager at vi ikke fikk rettet dette før klokken 10. 45 i denne artikkelen. Formen er tragisk, 0-6-6 på de tolv siste.

Joachim Magnussen er eneste usikkerhetsmoment.

Rosenborg har tapt tre strake kamper i Tippeligaen og to strake kamper i Europa League. Dette fører til dårlig stemning i brakka på Lerkendal, men trener Jönsson fortsetter uansett resultat i dag. Men det passer dårlig for Hønefoss at Rosenborg må vinne i dag for å bevise at de ikke har mistet det helt. Rosenborg i ligens beste bortelag og kan avansere fra bronse til sølv, dersom Godset taper. Rosenborg kan ikke bli tatt igjen av Tromsø grunnet målforskjell.

John Ingen Høiland (sykdom) er usikker.

Rosenborg bør heve seg og unngå et sjette tap på rad, mens Hønefoss er nødt til å ta minst ett poeng. Dette ser helt åpent ut og når bortelaget er favoritter på folkerekka må alle tegn med. HUB i kamp 2.

KAN SANDNES ULF KLARE DET?

8. Aalesund - Sandnes Ulf
Tippeligaen. Aalesund er trygge, men noe stor sesong har det ikke vært. 7-5-2 på eget gress har gitt god grunn for hjemmepublikum til å juble, men 1-6-8 på reise vet vi at trener Rekdal er alt annet enn fornøyd med. Kvalitetsspillerne som sto frem forrige sesong har vært mindre synlig denne gangen. Formen er svak og med 0-3 for Odd i Skien forrige runde viste man at laget lengter etter juleferie. Har AaFK og Rekdal respekt for seg selv må de prøve å avslutte denne sesongen med stil foran sine egne.

Hugues Wembangomo, Christian Myklebust, Jason Morrison og Daniel Arnefjord er ute forsatt ute. Enar Jääger er suspendert.

Sandnes Ulf rykket opp mot alle odds, og nå kan de rykke ned igjen, men de kan også klare en overraskende ny kontrakt. Alt avhenger av hva de får til her, samt resultatene til Fredrikstad, Sogndal og Hønefoss. Målforkjellen vis a vis Ferdrikstad gjør at uavgjort ikke er helt døden for Sandnes Ulf, da klarer de etter all sannsynlighet kvalikplass for nedrykk selv om Fredrikstad skulle vinne. Men med seier er saken klar og kjenner vi Sandnes Ulf rett, går de for tre poeng. Formen er meget god, hard kjemping har gitt 5-1 mot Fredrikstad, 5-1 mot Tromsø og 2-1 mot Godset, på eget gress. Forrige bortekamp tok de et viktig poeng med 1-1 på Hønefoss. Sandnes Ulf har ikke bedre enn 2-3-9 borte, så det blir veldig spennende å se hva de får til her.

Andreas Ulland Andersen, Andreas Westlye og Bo Andersen er fortsatt ute. Aksel Berget Skjølsvik og Ronny Espedal sliter med lårstrekk og betegnes som usikre. Tommy Høiland (a) er suspendert.

Sandnes Ulf må stable Berget Skjølsvik på beina, han er viktig og her bør han spille. Aalesund har sett tafatte ut i de avsluttende rundene, og vi er nødt til å gå mot folkerekka her. Sandnes Ulf har gode spillere og her må de levere årsbeste og sikre plassen. Det kan de klare. UB i kamp 8.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 18.11.2012 17:55
1. Fredrikstad - Molde H U
2. Hønefoss BK - Rosenborg H U B
3. Lillestrøm - Haugesund H
4. Sogndal - Brann H
5. Strømsgodset - Stabæk H
6. Tromsø - Odd H
7. Viking - Vålerenga H
8. Aalesund - Sandnes Ulf U B
9. FC København - FC Midtjylland H
10. Granada - Atletico Madrid U B
11. Sevilla - Real Betis H U
12. Sampdoria - Genoa U B

-

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 18.11.2012 17:55
1. Fredrikstad - Molde H U
2. Hønefoss BK - Rosenborg H U B
3. Lillestrøm - Haugesund H
4. Sogndal - Brann H
5. Strømsgodset - Stabæk H
6. Tromsø - Odd H
7. Viking - Vålerenga H U
8. Aalesund - Sandnes Ulf H U B
9. FC København - FC Midtjylland H
10. Granada - Atletico Madrid U B
11. Sevilla - Real Betis H U
12. Sampdoria - Genoa H U B

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.