RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tapte mot ti mann: Ingen Andresen-effekt for Sandefjord

Martin Andresen var lørdag tilbake i Tippeligaen, men måtte se seg slått av Ola Kamara (t.v.) og Molde.
Martin Andresen var lørdag tilbake i Tippeligaen, men måtte se seg slått av Ola Kamara (t.v.) og Molde. Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Molde senket Lars Bohinens menn.

SANDEFJORD - MOLDE 2-4:

Martin Andresen (38) var for første gang på seks år tilbake i Tippeligaen da Sandefjord fikk besøk av Molde på Komplett.no Arena lørdag kveld. 

Sandefjord-trener Bohinen valgte å starte med Andresen, men det var Molde-angriper Ola Kamara som stjal showet med to scoringer.

Til tross for at Molde måtte spille en hel omgang med kun ti mann etter at Sander Svendsen ble utvist like før pause, viste det seg at gjestene skulle bli for tøff motstand for Sandefjord.

Molde var det beste laget og vant til slutt 4-2.

Bohinen: - Litt pinlig

Nå håper Kamara at seieren vil gi Molde et løft mot kampene utover høsten.

- Jeg synes det er sterkt det vi gjør i dag. Vi spiller meget bra i andreomgang med tanke på at vi er ti mann. Vi skaper mye mer enn dem, så det er bra, sier Kamara til C More etter kampen.

- Dette var kjempeviktig. Det er viktig for å få inn litt glede i gruppen. Nå håper jeg vi får en skikkelig høstjakt, sier tomålsscoreren.

Sandefjord-trener Bohinen var svært skuffet over eget lag etter kampen.

- Det er litt pinlig sånn som det blir i andreomgangen. Det er vi som skal sette press på Molde, men så ender det opp med at det er de som setter press på oss med ti mann, sier Bohinen til C More etter kampen.

-Vi gir Molde kampen i en orgie av feilpasninger på vei fremover. Da spiller vi kampen inn i Moldes hender og det synes jeg er veldig skuffende, forteller Sandefjord-treneren.

To raske mål

Etter 20 kjedelige minutter skulle det etter hvert bli en spennende kamp i Sandefjord.

Begge lang skapte et par småsjanser i første halvdel av omgangen, men det var Kamara som etter 25 minutter spill kunne juble over 0-1 til Molde og sitt 10. seriemål for sesongen.

Molde-spissen var en konstant trussel mot bakrommet til Sandefjord, og da Martin Linnes slo en lang ball opp mot Kamara, gjorde sistnevnte alt rett da han lobbet ballen iskaldt over Sandefjord-keeper Anders Gundersen fra cirka 20 meter.

TO MÅL: Ola Kamara scoret to ganger for Molde mot Sandefjord.


Jubelen ble imidlertid kortvarig for minutter senere reduserte Sandefjord etter mål av Erik Mjelde. Victor Bindia mottok ballen ved høyrekanten før han slo inn i boksen. Der endte ballen til slutt hos Mjelde som enkelt satte inn 1-1 fra fem meter.

Scoring og rødt kort

Kampen bølget etter hvert frem og tilbake, men like før pause ble gjestene tildelt et frispark etter at Kevin Larsen felte Mattias Moström cirka 25 meter fra Sandefjord-målet.

Både Vegard Forren og målscorer Kamara stod klare til å ta frisparket, men det var sistnevnte som fikk prøve seg. Og det skulle gå riktig så bra for Moldes del.

Ballen gikk via muren og forbi en utspilt Gundersen. Dermed var Molde tilbake i ledelsen.

Et lite håp ble tent for hjemmelaget da gjestene ble redusert til ti mann på overtid av førsteomgang. Sander Svendsen forsøkte å nå ballen inne i hjemmelagets sekstenmeter, men den unge Molde-spilleren var for sent ute og traff i stedet leggen til Lars Grorud.

Det mente dommer Trond Ivar Døvle kvalifiserte til et rødt kort for Svendsen. Døvle får riktignok ikke støtte av blant andre Start-stopper og Tippeliga-ekspert Jesper Mathisen som utrykte sin misnøye med avgjørelsen på Twitter.


Hussain økte ledelsen

Men Molde så ikke ut til å la seg påvirke nevneverdig av utvisning.

Etter 67 minutter økte Etzaz Hussain ledelsen til 3-1, før Mohamed Elyounoussi la på til 4-1 ti minutter senere.

Like før slutt reduserte Bindia for hjemmelaget, men opphentingen startet alt for sent og Molde vant til slutt fortjent 4-2.

Sandefjord ligger fortsatt helt sist i Tippeligaen, mens Molde klatrer opp til en foreløpig 7. plass etter lørdagens kamp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere