Tar Enga sin fjerde strake seier?

Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix

Sjekk tipsene til den spennende lørdagskupongen her.

Lørdagskupongen lar oss tippe Aalesund - Vålerenga, ti kamper fra 2. divisjon og Allsvenskan-oppgjøret mellom Malmö og AIK. En utfordrende kupong, der folkerekka viser helt jevn fordeling av tegnene i ganske mange av kampene. Det betyr at det neppe blir veldig lave premier på denne kupongen, trolig ser vi minst femsifret utbetaling for 12 rette.

Bunospotten som tilfaller en eventuell alenevinner er nå på ca. 1.170.000 kroner. Vi tar med et par kryss vi ser at få andre har med.

Aalesund - Vålerenga
Aalesund har 1-1-1 form på de tre spilte etter sommerferien, og kun ett mål er scoret i disse. Sist hjemmekamp ble det 0-0 mot Molde.

Vålerenga, med Moa i spissen, er i storform, og har 3-0-0 etter ferien. Vålerenga har scoret i de syv siste seriekampene, og på de tre etter sommerpausen er målforskjellen 11-4. Siden 0-0 kampen mot Hønefoss 5. mai har Enga 6-0-1 og målforskjell 22-9. I øyeblikket ligger Enga på 2. plass på tabellen, bak uslåelige Rosenborg.

Vi leser på nett at Aalesunds angrepsspiller Magnus Sylling Olsen mister lørdagens kamp mot Vålerenga etter at han pådro seg sesonges tredje gule kort i 0-1-tapet mot Start søndag kveld. Sylling Olsen har spilt 16 kamper for Aalesund denne sesongen - 12 av dem fra start – og scoret to mål. Også Vålerenga-kaptein Kristofer Hæstad soner karantene for tre gule kort og må se lørdagens kamp fra tribunen.

Innbyrdes oppjør viser at Vålerenga vant 2-0 i Aalesund i 2005. Siden den gang står det 2-1-0 fordel Aalesund.

Aalesunds trener Kjetil Rekdal er kjent som en dyktig taktiker, noe han også var da han ledet Vålerenga tidligere. Laget Vålerenga har forandret seg mye siden Rekdals tid i hovedstaden, men at Rekdal har en klar plan for hvordan Vålerenga skal slås, er det ingen tvil om. Liten tvil også om at Vålerengas Martin Andresen har mottrekket klart.

Vi tror begge lag går for seieren i dag, og denne kampen er åpen. Vålerenga har ingen god historie mot Aalesund, men med den formen de har for tiden kan de kanskje klare en seier i dag. Vi bruker helgarderingen allerede her. HUB i kamp 1.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

Kjelsås - Frigg
Kjelsås var langt unna toppform da de røk 0-6 borte for et middels sterkt VIF 2 tidligere denne uken. De fortsatte der trenden med å tape borte (og vinne hjemme). I dag er det hjemmekamp igjen, og Kjelsås har 5-0-0 på de siste fem hjemme.

Frigg ser ut til å ha sluttet å vinne fotballkamper, og nå står det 0-4-3 siden seieren over Manglerud Star 15. mai. Frigg var også et lag som lenge slapp inn svært få mål, men de to siste er tapt 3-5 og 3-4. Det hjalp selvsagt ikke at de fikk keeper utvist da de ledet 2-0 mot Nest-Sotra sist, og at man får 4 baklengs etter det. Resultatene lyver uansett ikke, Frigg slipper inn mer mål enn på lenge.

Det avvikles ferie i store deler av landet for tiden, også for fotballklubbenes internettredaksjoner. Det er derfor uvanlig lite informasjon å finne om blant annet Kjelsås og Friggs mannskaper denne gangen. Det er likevel grunn til å tro at Kjelsås stiller tilnærmet likt som sist: Kirsebom - Osnes, Akinyemi, Nordheim, Braastad- Mostue Sandell, Odland, Knedal - S.Møller, Aoudia.

Dette er et Oslo-derby, og vi hadde vanligvis tatt med en uavgjort-markering i denne, men slik det ser ut nå er Frigg ute av form mens Kjelsås er knallsterke hjemme. Da blir det hjemmeseier på Grefsen Stadion i dag. H i kamp 2.

Nest-Sotra - Os
Nest-Sotra er inne i en god periode, og nå vinner de bortekamper også. De har nå 5-0-0 på kampene i juni og juli, og er oppe på fjerdeplas på tabellen. Hjemme har de alltid vært sterke. 5-0-1 og målforskjell 16-4 er hjemmetallene så langt.

Os er fremdeles under streken, men de viser klare tegn til bedring. De er nå uten tap på de tre siste kampene, som har endt med hjemmeseire over Stord og Åsane, og 2-2 borte mot Førde. Med tre poeng i dag kan de være over streken for første gang denne sesongen.

Innbyrdes oppgjør viser at Os vant 3-2 sist de var på besøk her, i 2008. Nest-Sotra tok hevn og vant sin bortekamp senere samme sesong.

Dette kan ligne på en hjemmeseier, men vi klarer ikke helt utelukke at Os, som har begynt å høste poeng nå, får med seg noe i dag også. De vant her for to år siden, og dette er et Rogalands-derby. Folkerekka viser at U i denne kampen er den uavgjorten tipperne har nest minst tro på på lørdagskupongen. Det undres vi over, og det blir enda mer fristende å ta med U her. Vi tror på en tett og jevn kamp, der Nest-Sotra muligens vinner til slutt, men Os skal ikke være sjanseløse her. Markeringen blir HU i kamp 3.

Notodden - Fana
Notodden er avdelingens sterkeste hjemmelag med 6-0-0 og en målforskjell på 30-4. De tapte borte for Asker i toppkampen sist, og nå må Notodden ha tre poeng for kapre tabelltoppen igjen.

Vi leser på Notoddens hjemmeside at Notodden-trener Brede Halvorsen har varslet endringer i laget etter til tider laber innsats mot topplaget Asker sist helg. Dessuten er noen spillere usikre pga skade. Tor Mattis Kåven pådro seg en krampe i forrige kamp, men er aktuell for kampenpå lørdag. Avgjørelse blir tatt i forkant av kampen Jeton Petisha måtte også gå av banen med skade i det ene benet. Han trente imidlertid for fullt i går og er sannsynligvis spilleklar lørdag. Tarje Dale sliter med litt lyskeproblemer, og det blir ikke klart før rett før kampen. Lars Lien har også hanglet litt den uken med litt murring i låret. Om han skal spille avklares også i forkant av kampen.

Fana sliter i bunnen og er helt ute av form med 0-1-4 på de fem siste. De vant 2-0 over Åsane på bortebane i mai, ellers er alt på bortebane tapt. Lite info å finne om dagens lag, men her skal de være bortimot sjanseløse uansett hvem de stiller med.

Det blir nok ikke mange poeng Notodden avgir på hjemmebane denne sesongen. Fana er på ingen måte noen kandidat til å få med seg noe fra Idrettsparken. Fana spiller helt uten press, siden alle forventer tap. Det holder ikke likevel, Notodden er kupongens største favoritt og de innfrir. H i kamp 4.

Stord - Asker
Stord får det ikke til på bortebane, så poengene som trengs for overlevelse må hentes på hjemmebane. De to siste hjemmekampene har endt 2-2 mot Frigg og 2-9 mot Manglerud Star. Formen viser 0-1-4 på de fem siste, og Stord lever farlig på plassen over nedrykk. Nå trenger man desperat poeng, og det passer nok dårlig at det er avdelingslederen som kommer på besøk i dag.

Asker tok over tabelltoppen da de slo Notodden sist. Askers 5-0-1 på bortebane er klart best i avdelingen. Formen viser 4-0-1, tapet kom på hjemmebane for Manglerud Star.

På Asker sin hjemmeside står det mest om Asker-supporter Rolf Czeremuga, som sykler til Stord som resultat av et veddemål, men vi leser også at spillere som Balal Arezou, Atli Heimisson og Armin Sistek er i kjempeform og scorer mye mål. Det vil de trolig også gjøre mot Stord i dag. Vi ser ingen grunn til å gardere denne kampen. Sjansen for at det beste laget, Asker, vinner, må være så stor at markeringen blir B i kamp 5.

Åsane - Manglerud Star
Åsane har ikke vært noe enkelt lag å tippe i år, og sist ble det litt overraskende tpa borte mot bunnlaget Os. På hjemmebane har Åsane 3-1-2 totalt. Hjemmeformen er rimelig stabil, og de tre siste hjemmekampene har endt 5-3 over Frigg, 2-2 mot Bærum og 1-0 over Nest-Sotra. Likevel er det urovekkende at man taper den første kampen etter sommerferien, mot et lag man bør ha gode poengsjanser mot.

Manglerud Star var en stund avdelingens uavgjortspesialist, men like før ferien begynte Oslo-gutta å score de nødvendige målene. Nå har MS vunnet de fire siste kampene, og motstanden har vært alt annet enn svak. Borteseier 4-3 over avdelingsleder Asker, hjemmeseier 1-0 over daværende avdelingsleder Notodden, 9-2 utklassing av det ellers gode hjemmelaget Stord, og etter ferien ble det 4-0 over Førde.

Så vidt vi kan se er det ingen alvorlige skadeproblemer i noen av lagene. Lagene spilte i samme divisjon i 2007, da vant MS begge kampene 1-0.

Åsane er et lag mange hadde ventet høyere oppe på tabellen, og man går liksom og venter på at Åsane skal våkne. Slik vi vurderer det er Åsane for ustabile til å hevde seg i toppen denne sesongen, men gode enkeltprestasjoner vil de trolig fortsette å levere. Manglerud Star er vår klare favoritt til å vinne i Bergen, men vi garderer med en H på Åsanes evne til å overraske og tilsynelatende brukbare hjemmeform. HB i kamp 6.

Eidsvold TF - Raufoss
Eidsvold har ikke hatt noen god sesong i år, og 2-0-4 på hjemmebane totalt må være et stykke under forventning. Men det finnes ting å glede seg over også, først og fremst den fine og kanskje noe heldige 2-1 seieren man tok på Sveum da Brumunddal ble slått 2-1 i første kamp etter ferien. Jon Erik Økland scoret for Eidsvold og sikret full pott helt på tampen.

Eidsvold toppscorer Ciise Aden Abshir er tilbake fra karantene til dagens kamp. Kidane Dalva måtte av banen med hjernerystelse sist, og han spiller neppe i dag. Raufoss skal ha skadefritt lag.

Raufoss leder avdelingen, foran KFUM og et Ham-Kam som nærmer seg med stormskritt. Raufoss fikk svette mot FK Senja sist, men vant nok en gang med ett måls margin, 2-1. På bortebane har Raufoss 4-0-2 totalt, og de har slitt litt mot de aller beste hjemmelagene som Lørenskog og Valdres.

Raufoss skal være favoritter her, mot et Eidsvold som ikke ser ut til å vinne veldig mange kamper i år. Folkerekka viser i øyeblikket 35-22-43, noe som, slik vi vurderer det, er et riktig bilde av sjansene for H, U og B i denne kampen. Eidsvold er imidlertid et lag som kan overraske, og selv om det går en fylkesgrense mellom lagenes hjemmebaner tror vi Eidsvold gir eksrta mye for å ta poeng fra nabo og avdelingsleder Raufoss. Begge lag kun én uavgjort på 12 kamper hver, og vår markering blir HB i kamp 7.

Lørenskog - HamKam
Meget spennende kamp dette, mellom avdelingens beste bortelag og et av de sterkeste hjemmelagene. Lørenskog har 5-1-0 totalt og målforskjell 18-1 på hjemmebane. Laget er i form og det ble en flott borteseier 4-0 over Lillehammer i den første kampen etter ferien.

HamKam tapte sesongens tre første hjemmekamper, men siden har det gått én vei, nemlig oppover på tabellen. 5-0-0 på bortebane er i særklasse best i avdelingen. HamKam går for opprykk og med lagets store navn og rykte forventes det av alt og alle at disse spiller i Adeccoligaen neste år. 2-0 over Valdres i den første kampen etter ferien var et viktig skritt på veien.

HamKam har hentet inn midtbanespilleren Emil Dahle på lån fra Molde ut sesongen. Ellers er det lite skader, det gjelder forsåvidt alle lagene på kupongen, etter at man har fått hentet seg inn i sommerferien.

Dette bli en tøff og jevn kamp, trolig blir det ikke mange scoringer med to gode forsvarsrekker i aksjon. Lørenskog er svake favoritter på folkerekka, det skal de nok også være. Det er vanskelig å se Lørenskog tape denne kampen, men HamKam er så gode nå at det må brukes enda en gardering. Uavgjortfaren er alltid tilstede i en slik toppkamp, men det disse spiller lite U og vi markerer HB i kamp 8.

Mo IL - Lillehammer
Mo ligger helt sist og det er allerede fem poeng opp til neste lag. Det har vært, og kanskje er det fortsatt, en del turbulens og rot i apparatet rundt spillerne. Vi kjenner ikke godt nok til dette, så vi konstaterer bare at Mo har 1-1-4 på hjemmebane totalt og at formen viser 0-1-4 på de fem siste. Tapene er imidlertid oftes knepne, og poengene man har tatt er kommet mot gode lag, ikke de andre bunnlagene, slik man kunne forvente.

Lillehammer gjør det heller ikke spesielt godt i denne avdelingen. 2-0-4 på bortebane er ikke helt håpløst, men formen er ikke god. 1-0-4 på de fem siste, seieren kom mot et svakt Godset 2-lag.

I fjor ble det to borteseire mellom disse, bortelaget vant 4-2 begge ganger.

Her skal Mo ha gode sjanser til å få til noe, men man kan aldri stole på et lag som har 1-2-9 totalt, og markeringen må bli HB i kamp 9 også.

FK Senja - KFUM Oslo
Senja gikk på et surt hjemmetap 1-4 mot Brumunddal før ferien, og klarte ikke hevne seg mot Raufoss i første kamp etter sommerne, så nå er Senjas form ikke bedre enn 2-1-2 på de fem siste. 3-1-2 på hjemmebane totalt er bra, men vi så mot Brumunddal hvor galt det kan gå hvis man ikke er våken.

KFUM ligger på andreplass, bare poenget bak avdelingsleder Raufoss. De viste at formen fortsatt er på plass da de vant 3-0 over Harstad sist, i en kamp de kunne vunnet enda mer. På bortebane har 3-0-3, etter å ha tapt for blant annet Raufoss og HamKam mens laget var sterkt svekket av skader. Nå har KFUM 5-0-0 form o g de to siste bortekampene er vunnet.

KFUMs Jalal El Gharbi debuterte mot Harstad sist, og scoret i debuten. Forøvrig står det bra til med troppen.

Senja kommer til å gå for seieren og de vil trolig ikke være langt unna, men KFUM er i form nå og da er det få som slår dem. Vi gir Kåffa all tillit i dag og markerer B i kamp 10.

Ullensaker/Kisa - Brumunddal
Det nærmer seg høsten, tiden da løvet visner og Ull-Kisa plutselig begynner å vinne fotballkamper. Fortsatt har Ull-Kisa bare Mo under seg på tabellen, men de to siste kampene er vunnet. Først 2-0 over gode Valdres før ferien, så 1-0 borte over Tromsø 2 sist.

Brumunddal tok ni poeng på de tre siste kampene før ferien og klartret opp til midten av tabellen. Man hadde nok god tro på ytterligere tre poeng i hjemmekampen mot Eidsvold sist, men det ble 1-2 tap. "Brumunddal ble litt julenisser i juli. - Vi kom ikke opp i situasjonene", sier kaptein Øyvind Melgalvis på klubbens nettsider. På bortebane er Brumunddal blant avdelingens beste, 4-0-2 totalt er pent.

Dalas keeper Christian Bjerke måtte ut av banen og inn på sykehuset etter en kollisjon med Eidsvold Turns Kidane Dala, som tidligere nevnt i dagens tippetips. Han er frisktmeldt nå men det er ikke klart om han er disponibel i dag.

Vi tror Ull-Kisa holder seg i 2. divisjon, og at de vinner dagens kamp mot Dala. Selv om Dala er gode borte tror vi ikke det holder mot et hjemmelag som ser ut til å komme sent men godt i år også. H i kamp 11.

Malmö FF - AIK
Allsvenskan. Malmö henger bra med i år, og de ligger i øyeblikket på andreplass, fem poeng bak Helsingborg. De er sterke hjemme, tallene er 6-1-0 totalt, 16-5 i målforskjell.

AIK vant serien i fjor, men har slitt mer i år. De ligger helt nede på kvalik-plassen, kun to poeng foran bunnlaget Åtvidaberg. På bortebane har de ikke bedre enn 1-1-5 totalt, og pinlige 4-13 i målforskjell. De to siste bortekampene er tapt 0-4 for Elfsborg og 0-4 for IFK Göteborg. Men, om man er ute av form på reise, så har i det minste hjemmeformen innfunnet seg, og AIK har nå vunnet sine tre siste hjemmekamper. Om det er verdt noe i dag, borte mot seriens nest beste hjemmelag, gjenstår å se.

Når Allsvenskan er halvspilt, slik den var forrige uke, snur serien. Disse lagene møttes derfor også sist helg, og da leverte AIK bortimot årsbeste på hjemmebane og vant 2-0. Innbyrdes oppgjør viser forøvrig at det står 7-3-0 på de ti siste spilte i Malmö. Det er 14 år siden AIK vant en seriekamp i Malmö.

Begge lag har lagt ut tropper og skadeinformasjon på sine nettsider. Malmö forteller: Wilton Figueiredo och Ivo Pekalski är tillbaka i truppen efter att båda ha varit avstängda senast. Saknas gör däremot Edward Ofere, efter att ha dragit på sig en grov utvisning – rött kort direkt – på Råsunda. På skadefronten något ljusare. Markus Halsti har börjat träna på gräs med boll, men är inte i normal träning än. Alex Nilsson ligger steget efter, men är inte långt borta."

Ingen skader eller suspensjoner hos AIK.

Malmö fikk det vanskelig sist da de fikk straffe i mot etter 6 sekunder og deretter en spiller utvist. I dag tror vi de er meget revansjesugne og tar en klar hjemmeseier mot AIK, enda en gang. H i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 486-rekker

Klikk her for å levere 486-rekkeren til redusert pris via TippStation . TippStation er et intelligent, web-basert verktøy som reduserer kostnaden på kupongen mer enn vinnersjansene. Du kan for eksempel lever 486-rekkeren til 96 kroner her .

96-rekkeren:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 24.07.2010 15:55
1. Aalesund - Vålerenga H U B
2. Kjelsås - Frigg H
3. Nest-Sotra - Os H U
4. Notodden - Fana H
5. Stord - Asker B
6. Åsane - Manglerud Star H B
7. Eidsvold TF - Raufoss H B
8. Lørenskog - HamKam H B
9. Mo IL - Lillehammer H B
10. FK Senja - KFUM Oslo B
11. Ullensaker/Kisa - Brumunddal H
12. Malmö FF - AIK H

486-rekkeren:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 24.07.2010 15:55
1. Aalesund - Vålerenga H U B
2. Kjelsås - Frigg H
3. Nest-Sotra - Os H
4. Notodden - Fana H
5. Stord - Asker B
6. Åsane - Manglerud Star H U B
7. Eidsvold TF - Raufoss H U B
8. Lørenskog - HamKam H U B
9. Mo IL - Lillehammer H U B
10. FK Senja - KFUM Oslo B
11. Ullensaker/Kisa - Brumunddal H B
12. Malmö FF - AIK H

-

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Tippetips

Mest lest på Sport

Annonsebilag