Gå til sidens hovedinnhold

Tar Hareide i forsvar

Örgryte-ledelsen mener det ikke er grunn til å straffe nordmannen.

Den tidligere norske landslagssjefen, Åge Hareide, havnet i fokus under seriekampen mellom Örgryte og Häcken. I pausen skal Hareide ha brukt så grov kjeft på dommertrioen at han ble sendt på tribunen. Det stoppet imidlertid ikke der.

Fra sin plass på hederstribunen skal Hareide ha gitt fortsatt å styre laget – både via mobiltelefon og ved at assistenttrener Martin Pringle løp i skytteltrafikk mellom moldenseren og benken.

Det siste ble oppfattet som et klart regelbrudd, men dagen derpå hevdet ledelsen i Örgryte at så slett ikke er tilfelle.

Ikke samme kamp
Göteborg-klubben sendte ut en pressemelding der man hevder at Hareide var i sin fulle rett til å styre laget fra tribunen – trass i utvisningen.

Daglig leder Ulrika Rosén og sportssjef Dick Last henviser til den delen av Det svenske fotballforbundets konkurransereglement som omhandler bestrafning av ledere. I paragrafen for «utvisning etter mindre forseelse» står det blant annet at en leder skal utestenges i påfølgende kamp i samme turnering – etter å ha blitt vist på tribunen.

«Vi har ingen problemer med regelverket i det henseendet, men det står ingenting i reglene om at en leder ikke kan lede laget sitt i samme kamp som vedkommende er utvist fra», skriver duoen.

Den tolkningen får ikke klubben umiddelbart medhold i.

Feil paragraf
Lederen i fotballforbundets disiplinærnemnd, Khennet Thallinger, hevder nemlig at klubben eventuelt har kommet i skade for å henvise til feil paragraf.

- Etter det jeg har hørt handlet ikke dette om en «mindre forseelse», men derimot en «grov forseelse». Dersom dommeren bedømmer episoden som grov, har ikke treneren noen rett til å lede laget videre i den pågående kampen, sier han til Göteborgs-Posten.

- Klar beskjed rundt dette får vi uansett ikke før dommerens skriftlige rapport havner hos disiplinærnemnda, tilføyer Thallinger.

Kampens dommer Magnus Ahlsén var krystallklar rundt Hareides dirigering fra tribunen etter lokaloppgjøret tirsdag kveld.

Fortsatt sist
- Det er absolutt ikke tillatt. Han får ikke ha noen kontakt med laget, sa han.

Den tidligere norske landslagssjefen risikerer nå å bli utestengt fra Örgrytes tre kommende kamper. Det er i så fall et hardt slag for klubben som har tatt et langt skritt mot fornyet kontrakt under moldenserens ledelse.

Hareides menn er fortsatt sist på tabellen i Allsvenskan, men har bare to poeng fram til lagene foran. Et av dem er Djurgården, som Örgryte møter til nøkkelkamp om ikke lenge. Den kampen kan sjefen måtte se fra tribunen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger