*Nettavisen* Sport.

Tarik: - Jeg hadde tenkt å skyte selv

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix

Men så oppdaget FFK-stjernen en nykommer i full galopp.

22.03.11 09:19

AALESUND –
FREDRIKSTAD 1-2:

ÅLESUND (Nettavisen): Kontringen som Celso Borges, Tarik Elyounoussi og til slutt Mads Hansen vartet opp med i det 79. minutt - og som avgjorde kampen - var på alles lepper etter Fredrikstads 2-1-seier mot Aalesund i kveld.

Målet var som hentet ut fra kontringsfotballens ABC. Costaricaneren Borges spilte Tarik nydelig fri fra sin litt hengende spissrolle. Elyounoussi løp fra det som var av Aalesund-forsvarere, kikket opp, og sendte ballen uselvisk inn til en Mads Hansen som kom løpende fri inne i midten av sekstenmeteren. Hansen kunne enkelt banke ballen i det åpne målet og til 2-1-seier for gjestene fra Fredrikstad.

Ville skyte selv
Tarik Elyounoussi ville egentlig avslutte det strålende angrepet selv, men ventet på innbytter Hansen skulle dukke opp i sekstenmeteren.

- Jeg løp skrått inn mot mål og hadde egentlig tenkt å skyte selv, men så at Mads (Hansen) komme i hundre og da leverte jeg ballen til Mads. Det var bra at jeg ikke avsluttet selv der, gliste Elyounoussi til Nettavisen.

Mer moro
Nå lover han mer mål og moro i sitt Tippeliga-comeback.

- Jeg kan love deg at det vil kommer mer mål fra dette laget – mye mer, sier Tarik og vil allerede starte moroa i sin første hjemmekamp i sitt comeback for klubben han spilte i tre år for.

- Jeg gleder meg sinnssykt til hjemmekampen mot Viking. Samspillet mellom meg og Celso vil bare bli bedre i løpet av sesongen når vi får spilt oss skikkelig varm. Celso er jo en spiller av internasjonalt snitt og jeg tror når vi får spilt oss skikkelig sammen vil det bli mye moro framover.

Kan score mye
Fredrikstad-trener Tom Freddy Aune fikk drømmestarten han håpet og spesielt varmet det for et trenerhjerte at seieren kom etter to mål som skal bli Fredrikstads varemerke denne sesongen. Dødballer og kontringer.

- Jeg vet at vi vil score mye på dødballer og overganger i årets Tippeliga. Det vil bli våre fremste våpen, sier Aune som tror laget vil ta med seg målorgien fra treningskampene inn i seriespillet.

Laget fra Plankebyen har scoret hele 19 mål på sju treningskamper, noe som gir et snitt på over to mål i hver kamp.

- Ser man på treningskampene våre, gir det en trygghet i laget å vite at vi kan score mange mål.

Ingen Aalesund-rytme
For Aalesund-trener Kjetil Rekdal startet kvelden bra med 1-0-ledelse etter at Demar Philips utnyttet en kombinasjon av sterk medvind og svakt Fredrikstad-spill i forsvar.

Men etter hvilen brukte Celso Borges kun fem minutter til å utligne ledelsen etter usikkert keeperspill av Sten Grytebust. Og så avgjorde bortelaget med drømmekontringen.

- Vi fikk aldri den rytmen vi ville i spillet vårt. Og det skortet både på teknikken og aggressiviteten hos spillerne i dag, sier Rekdal.

Bli med på Nettavisens tabellkonkurranse under, og vinn fotballreise til 6000 kroner fra http://www.travel2football.com/:

Du får 1 poeng for hver plass du er unna til slutt i året. Den som har minst poeng vinner til slutt.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag